of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:18.12.2024 11:09:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GIT-3251
Mesleki Yabancı Dil
3,0
3,0
3,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Pınar UZUN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
pinaruzun@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Öğrencilere gıda sektörü ve üretim sistemleri ile alakalı temel kavramların ingilizcelerinin öğretilmesi
Dersin İçeriği
Temel gıda kavramları, temel gıda prosesleri, temel kalite kontrol terimleri, et sektöründe kullanılan kavramalar, süt sektöründe kullanılan kavramlar, meyve sebze sektöründe kullanılan kavramlar, gıda analizleri ile ilgili terminolojiler
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Program Dersi
30
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:27.11.2024 15:08:00)
DK1
öğrencilerin yabancı dil bilgileri gelişir
DK2
öğrenciler genel gıda prosesleri ile ilgili İngilizce terimleri öğrenirler
DK3
öğrenciler alan ile ilgili İngilizce iletişim becerilerini geliştirirler
DK4
öğrenciler gıda alanı ile ilgili metinleri okuma ve anlama becerisi kazanırlar
DK5
öğrencilerin iletişim becerileri gelişir