of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.02.2025 11:13:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GIT-3134
Meyve ve Sebze Teknolojisi
3,0
2,5
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Pınar UZUN
Dersin Yardımcıları
Cemeroğlu, B.,Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt 1-2
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Meyve ve sebzelerin bileşimi, meyve ve sebze işleme teknolojisinde önemli olan enzimler, katkı maddeleri ile meyve sebze işleme teknolojisi hakkında temel bilgileri vermek, meyve ve sebze işleme teknolojisinde gerekli olan temel laboratuvar bilgilerini kazandırmak
Dersin İçeriği
Meyve ve sebzelerin bileşimi, meyve ve sebze işleme teknolojisinde önemli olan enzimler, meyve ve sebze işlemede kullanılan katkı maddeleri, meyve ve sebzeler ile ürünlerinin başlıca dayandırılma yöntemleri
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Program Dersi
50
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:25.02.2025 11:13:00)
DK1
Meyve ve sebzelerin kimyası ve mikrobiyolojisi hakkında bilgi sahibi olur.
DK2
Meyve ve sebzelerin başlıca dayandırılma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Meyve ve sebzelerin işlenmesi sırasında ve sonrasında oluşabilecek olumsuzlukları öğrenme ve gerekli önlemleri alabilme becerisi kazanır.
DK4
Meyve ve sebzelere uygulanan temel analizler hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Meyve sebze endüstriyel prosesleri hakkında bilgi sahibi olur.