| | | | | | | |
Bölüm |
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.02.2025 11:13:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GIT-3134 | Meyve ve Sebze Teknolojisi | 3,0 | 2,5 | 3,0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Pınar UZUN |
Dersin Yardımcıları | Cemeroğlu, B.,Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt 1-2 |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Meyve ve sebzelerin bileşimi, meyve ve sebze işleme teknolojisinde önemli olan enzimler, katkı maddeleri ile meyve sebze işleme teknolojisi hakkında temel bilgileri vermek, meyve ve sebze işleme teknolojisinde gerekli olan temel laboratuvar bilgilerini kazandırmak |
Dersin İçeriği | Meyve ve sebzelerin bileşimi, meyve ve sebze işleme teknolojisinde önemli olan enzimler, meyve ve sebze işlemede kullanılan katkı maddeleri, meyve ve sebzeler ile ürünlerinin başlıca dayandırılma yöntemleri |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 50 |
Uzmanlık/Program Dersi | 50 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |