| | | | | | | |
Bölüm |
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:27.05.2025 14:59:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GIT-3128 | Süt Teknolojisi | 3,0 | 2,5 | 3,0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Pınar UZUN |
Dersin Yardımcıları | Metin, M. 1998. Süt Teknolojisi, Ege Üniversitesi yayınları Yetişemiyen A., 1995. Süt teknolojisi, Ankara Üniversitesi yayınları |
Ofis Yeri | Gelendost MYO |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Önemli bir gıda maddesi olan sütün tanıtılması. Süt Üretimi, Süt hayvancılığı, sütün oluşumu ve sağımı, sütün nitelikleri, içme sütü teknolojisi, sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler, süte uygulanan ön işlemler ve bazı süt ürünleri üretim prosesleri hakkında öğrencilerin eğitilmesi |
Dersin İçeriği | Sütün bileşenleri;sütün duyusal, fiziksel ve kimyasal özellikleri; süt işletmeleri temel ekipmanları, içme sütü teknolojisi, fermente süt ürünleri teknolojisi, peynir teknolojisi, tereyağı teknolojisi, süt endüstrisinde kalite kontrol |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 80 |
Uzmanlık/Program Dersi | 20 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |