of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:27.05.2025 14:59:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GIT-3128
Süt Teknolojisi
3,0
2,5
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Pınar UZUN
Dersin Yardımcıları
Metin, M. 1998. Süt Teknolojisi, Ege Üniversitesi yayınları
Yetişemiyen A., 1995. Süt teknolojisi, Ankara Üniversitesi yayınları
Ofis Yeri
Gelendost MYO
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Önemli bir gıda maddesi olan sütün tanıtılması. Süt Üretimi, Süt hayvancılığı, sütün oluşumu ve sağımı, sütün nitelikleri, içme sütü teknolojisi, sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler, süte uygulanan ön işlemler ve bazı süt ürünleri üretim prosesleri hakkında öğrencilerin eğitilmesi
Dersin İçeriği
Sütün bileşenleri;sütün duyusal, fiziksel ve kimyasal özellikleri; süt işletmeleri temel ekipmanları, içme sütü teknolojisi, fermente süt ürünleri teknolojisi, peynir teknolojisi, tereyağı teknolojisi, süt endüstrisinde kalite kontrol
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:27.05.2025 14:59:00)
DK1
Süt hayvancılığı ve üretiminin öğrenilmesi
DK2
Sütün fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olunması
DK3
Sütün kalite kriterlerinin öğrenilmesi
DK4
İçme sütü teknolojisinin öğrenilmesi
DK5
Bazı süt ürünleri proseslerinin öğrenilmesi