| | | | | | | |
Bölüm |
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.06.2025 11:46:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GIT-3126 | Gıda İşletmelerinde Atık Yönetimi | 2,0 | 2,0 | 2,0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Pınar UZUN |
Dersin Yardımcıları | Literatür araştırmaları |
Ofis Yeri | |
E-Posta | pinaruzun@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Atık kavramının ve gıda işletme atıklarının çevre, insan sağlığı ve ekonomi üzerine etkileri, gıda endüstri yan ürünleri ve atıklarının değerlendirilmesi hakkında bilgi verilmektedir. |
Dersin İçeriği | Atık kavramı ve sınıflandırılması, atıkların yapısal özellikleri ve kimyasal bileşimleri, atık sular ve kirlilik, gıda endüstrisi yan ürünleri ve atıklarının kaynakları ve özelikleri, , gıda sanayii atık sularının karakterizasyonu, atık su arıtım yöntemleri. Şeker, yağ, meyve ve sebze, et, tahıl, süt ve fermente ürün endüstrisi atık ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi. |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 30 |
Uzmanlık/Program Dersi | 10 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 20 |
Destek Dersi | 40 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |