of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:27.09.2024 18:16:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GIT-3124
Gıda Mikrobiyolojisi
4,0
3,5
4,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Didem AKPINAR KANKAYA
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Gelendost MYO
E-Posta
didemkankaya@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Gıdalarda gelişebilecek mikroorganizmalar, kontaminasyon kaynakları, gıda bozulmaları ve gıda bozulmalarının sağlık
açısından önemi, mikrobiyal kontaminasyonun önlenmesi için alınabilecek tedbirler hakkında bilgi vermek.
Dersin İçeriği
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların önemi, bulaşma kaynakları, gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler, indikatör mikroorganizmalar, değişik gıdalarda görülen mikrobiyal
bulaşma ve bozulmalar, gıdalarda mikroorganizmaların neden olduğu kimyasal değişmeler, gıdalarda mikrobiyolojik analizler, gıda kalitesi ve güvenliğinin mikrobiyal analizler ile değerlendirilmesi.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Program Dersi
50
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:27.09.2024 19:28:00)
DK1
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaları ve fonksiyonlarını öğrenir.
DK2
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörleri öğrenir.
DK3
Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynaklarını bilir.
DK4
Gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenmeler ile semptomlarını bilir, gıda kaynaklı risklerin önlenmesi için alınması gereken tedbirleri öğrenir.
DK5
Gıda örneğinin temel mikrobiyolojik analizlerini yapabilir.