of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.12.2024 03:46:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GIT-3121
Gıda İşletmelerinde Güvenlik Tedbirleri
2,0
2,0
2,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr.Gör.Dr. Taner SARIOĞLU
Dersin Yardımcıları
Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı dökümanları
Ofis Yeri
 
E-Posta
tanersarioglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Öğrencilerin gıda işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği konularını ve çalışma kurallarını öğrenmesi, yasal mevzuata hakim olması
Dersin İçeriği
iş sağlığı güvenliği genel kapsamı, iş yerlerindeki tehlike ve riskler, koruyucu donanımlar, uyarıcı işaretler, et işletmeleri için isg, süt işletmeleri için isg, diğer gıda sektörlerinde isg
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
30
Uzmanlık/Program Dersi
0
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
30
Destek Dersi
40
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:26.12.2024 03:45:00)
DK1
öğrenciler is yeri çalışma kurallarını öğrenirler
DK2
öğrenciler iş sağlığı ve güvenliği kanunu hakkında yasal haklarını öğrenirler
DK3
öğrenciler iş kazaları hakkında bilgi sahibi olurlar
DK4
öğrenciler tehlike türleri hakkında bilgi sahibi olurlar
DK5
öğrenciler et, süt, meyve sebze ve diğer gıda işletmelerinde mevcut iş kazası riskleri ve önlemlerini öğrenirler