| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:24.01.2025 12:06:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı | GIT-3113 | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | 4,0 | 4,0 | 4,0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Şerife ÇEVİK | Dersin Yardımcıları | Gıda Bilim ve Teknolojisi, Ertugay Z., Kurt A., 1994 | Ofis Yeri | Gelendost MYO | E-Posta | serifecevik@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Çarşamba 14:00-15:00 | İş Telefonu | 0246 214 74 50 | Dersin Amacı/Hedefleri | Öğrencilerin gıda bilim ve teknolojisinin temel kavramlarını anlamasını sağlamak | Dersin İçeriği | Giriş; gıda biliminde genel kavramlar. Gıdaların bileşimi. Hububat teknolojisi. Bitkisel yağ teknolojisi. Et ve et ürünleri teknolojisi. Süt ve süt ürünleri teknolojisi, Meyve Sebze işleme ve değerlendirme teknolojisi. Fermantasyon teknolojisi. Çay işleme teknolojisi. Şeker teknolojisi. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 60 | Uzmanlık/Program Dersi | 20 | Matematik ve temel bilimler | 0 | Genel Eğitim | 0 | Destek Dersi | 10 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 10 |
| |
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:27.09.2024 19:28:00) | | Gıdaların temel özellikleri ve üretiminde kullanılan ilkelerin benimsenmesi | | Hammadde hazırlık makinelerinden tartma ve ölçme aletleri, taşıma ve iletim düzenleri ve sınıflama ve ayırma makinelerinin çalışma prensiplerinin benimsenmesi | | Üretim makinelerinden karıştırma ve karışımlama makineleri, boyut küçültme makinelerinin çalışma prensiplerinin benimsenmesi | | Isıl işlem makine ve ekipmanlarından evaporatorler, dearatörler, deodorizatörler, kondensörler, haşlama, kızartma, pişirme ve kavurma makine ve ekipmanlarının çalışma prensiplerinin benimsenmesi | | Gıda ambalajında kullanılan malzemeden istenilen özellikler, ambalaj çeşitleri ve ambalajlama makineleri |
| | | |
|
| |