| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:01.02.2021 14:00:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
PSB-801 | Ekoturizm | 2,0 | 2,0 | 3,0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Öğr.Gör.Sibel AKTEN |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Eğirdir MYO |
E-Posta | sibelakten@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Öğrencilere ilk planda, ekoturizmin tanımı, özellikleri, ilkeleri, kriterleri verilerek ülkemizin sahip olduğu doğal ve kültürel kaynak değerlerinin/Ekolojik değerlerin turizm amaçlı değerlendirilmesinde öncelikle koruma değerlerinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamsa çevre duyarlı turizm formu olan ekoturizm uygulamalarının ve planlamasının nasıl yapılacağı ve çevresel etkilerinin neler olacağı anlatılacaktır.
|
Dersin İçeriği | Ders İle İlgili Genel Bilgiler Ekoturizm Tanımı ve İlgili Kavramlar Ekoturizmin Tarihi Gelişimi Ekoturizmin Faydaları/Ekoturizmin Özellikleri Ekoturizmin Kriterleri/Ekoturizmin İlkeleri Ekoturizmin Sektörel ve Sosyal Yapısı/Ekoturizm Endüstrisi Dünyada Ekoturizm Endüstrisinin Gelişimi/Türkiye'de Ekoturizm Endüstrisinin Gelişimi Ekoturizm Planlaması Ekoturizm Etkinliklerinin Sınıflandırılması Ekoturizm ve Korunan Alanlar Ekoturizmin Etkileri/Çevresel Boyutu/Toplumsal ve Kültürel Etkisi T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Turizmin Çeşitlendirilmesine Yönelik Projeleri Dünyadaki Ekoturizm Uygulamaları |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 60 |
Uzmanlık/Program Dersi | 0 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 40 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |