of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:15.05.2024 01:51:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GDA-801
Yöresel ve Fonksiyonel Gıdalar
2,0
2,0
3,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir MYO kat 1 no 106
E-Posta
selaleyalcinoz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Çarşamba 09:30-10.30
Cuma 16.30-18.30
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Öğrencilerimizin kendi yörelerindeki kültürlerine has gıdaları diğer öğrencilerimize sunum, seminer ve videolar kullanarak kültür paylaşımına katkıda bulunmak.
Öğrencilerin fonksiyonel gıdalarlar hakkında bilinçlendirilmesi
Öğrencilerimizin fonksiyonel gıda örneklerini araştırıp diğer öğrencilerimize sunum, seminer ve videolar kullanarak aktif öğrenme sürecine dahil olmalarını sağlamak.
Dersin İçeriği
Öğrencilerimizin kendi yörelerindeki kültürlerine has gıdalar hakkında çalışmalar yapmaları. Türkiye yöresel ürünlerinin/yemeklerin tanıtılması, yöresel geleneklerin aktarılması.
Fonksiyonel gıdalarlar hakkında öğrencilerin bilinçlendirilmesi: özellikleri, yapılış yöntemleri, fonksiyonellik kazandıran gıda bileşenlerinin incelenmesi
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
20
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
40
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.05.2024 02:33:00)
DK1
Türkiye yöresel ürünlerinin/yemeklerin tanıtılması, yöresel geleneklerin aktarılması.
DK2
Öğrencilerin kendi kültürlerini tanımalarını ve kültür alışverinde bulunmalarını sağlamak
DK3
Fonksiyonel gıda nedir, gıdalara fonksiyonellik kazandıran etmenler hakkında öğrencilerin bilinçlendirilmesi
DK4
Fonksiyonel gıdalar ve potansiyel sağlığa olumlu etkileri hakkında hakkında öğrencilerin bilinçlendirilmesi
DK5
Yöresel ve fonksiyonel gıda örneklerinin detaylı incelenmesi