| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:15.05.2024 01:51:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GDA-801 | Yöresel ve Fonksiyonel Gıdalar | 2,0 | 2,0 | 3,0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Eğirdir MYO kat 1 no 106 |
E-Posta | selaleyalcinoz@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Çarşamba 09:30-10.30 Cuma 16.30-18.30
|
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Öğrencilerimizin kendi yörelerindeki kültürlerine has gıdaları diğer öğrencilerimize sunum, seminer ve videolar kullanarak kültür paylaşımına katkıda bulunmak. Öğrencilerin fonksiyonel gıdalarlar hakkında bilinçlendirilmesi Öğrencilerimizin fonksiyonel gıda örneklerini araştırıp diğer öğrencilerimize sunum, seminer ve videolar kullanarak aktif öğrenme sürecine dahil olmalarını sağlamak. |
Dersin İçeriği | Öğrencilerimizin kendi yörelerindeki kültürlerine has gıdalar hakkında çalışmalar yapmaları. Türkiye yöresel ürünlerinin/yemeklerin tanıtılması, yöresel geleneklerin aktarılması. Fonksiyonel gıdalarlar hakkında öğrencilerin bilinçlendirilmesi: özellikleri, yapılış yöntemleri, fonksiyonellik kazandıran gıda bileşenlerinin incelenmesi
|
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 20 |
Uzmanlık/Program Dersi | 20 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 20 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 40 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |