of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:04.06.2024 00:00:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GDA-3112
Su Analizleri
4,0
3,0
4,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Doç. Dr. Üyesi Sezen COŞKUN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Yazla Mahallesi 32500 Eğirdir/Isparta
E-Posta
sezencoskun@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Çarşamba 16.00-17.30
İş Telefonu
0 246 3116661
Dersin Amacı/Hedefleri
Suyun önemi ile ilgili teorik konular, suyun arıtma prosesleri ve su analizleri ile ilgili uygulamaların öğrenilmesi
Dersin İçeriği
pH, asitlik, alkalilik, bulanıklık, sudaki katıların anlam ve önemleri. Sudaki organik ve inorganik kirleticiler. Kirlilik parametreleri ve tayin yöntemleri.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:04.06.2024 13:37:00)
DK1
Bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak


DK2
Suyun üretimi ve analizinin hijyen ve sanitasyon standartlarına, standart ve yönetmeliklere uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
DK3
Suyun fiziksel ve kimyasal analizlerini yapabilme ve yorumlayabilme yeteneği kazanmak
DK4
Laboratuvarlarda gıda güvenliği analizleri ve su kalite kontrol için gerekli alet ve ekipmanları kullanabilir.
DK5
Su fabrikalarında çalışabilecek özgüvene sahip olmak