| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:05.06.2024 20:59:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı | GDA-3106 | Et Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri | 4,0 | 3,0 | 4,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Yazla Mahallesi 32500 Eğirdir/Isparta. | E-Posta | azimsimsek@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Pazartesi 15.00-17.00 Salı 15.00-17.00 | İş Telefonu | +90 246 311 66 61 | Dersin Amacı/Hedefleri | Et Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri dersi, kasaplık hayvan kesimi, et kimyası, kasın ete dönüşümü, et histolojisi, et parçalama, et mikrobiyolojisi, etin muhafaza yöntemleri, fermente et ürünleri, haşlanmış et ürünleri, köfte, döner vb. ürünlerin üretim teknolojisi, mezbaha yan ürünleri, et ve et ürünlerinde karşılaşılan problemler ve et işletmelerinde temizlik-dezenfeksiyon konularının öğretilmesini amaçlamaktadır. Laboratuvar kapsamında ise et ve et ürünleri teknolojisinde verilen teorik bilgilerin pratiğe uygulanması ve kalite analizlerinin kavranması hedeflenmektedir. | Dersin İçeriği | Kasaplık hayvan kesimi, et kimyası, kasın ete dönüşümü, et histolojisi, et parçalama, et mikrobiyolojisi, etin muhafaza yöntemleri, et ürünleri üretim teknolojisi, mezbaha yan ürünleri, et ve et ürünlerinde karşılaşılan problemler ve et işletmelerinde temizlik-dezenfeksiyon, et ve et ürünlerinin kalitesini belirlemeye yönelik analizler. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 60 | Uzmanlık/Program Dersi | 20 | Matematik ve temel bilimler | 0 | Genel Eğitim | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |
| |
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:08.06.2024 18:15:00) | | Ette biyokimyasal değişiklikler ile kesim öncesi ve kesim sonrası et kalitesini etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olur. | | Et ürünleri üretiminde kullanılan katkı maddeleri, bu katkıların fonksiyonları, alet ve ekipmanların öğrenilmesi. | | Et ürünleri üretiminde temel prensiplerinin bilinmesi, ürünler hakkında bilgi sahibi olunması, et ve et ürünlerinin depolanmasında, işlenmesinde karşılaşılabilecek problemleri saptayabilme ve çözebilme becerisinin kazandırılması. | | Et ve et ürünlerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla laboratuvar uygulamaları yaparak gerekli analiz becerilerinin kazandırılması | | Öğrencilere laboratuvar analiz sonuçlarını yorumlayabilme becerisinin kazandırılması |
| | | |
|
| |