| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:18.05.2024 22:15:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GDA-3104 | Meyve Sebze Teknolojisi ve Kalite Analizleri | 4,0 | 3,0 | 4,0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Prof. Dr. Havva Nilgün Budak |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Yazla Mahallesi 32500 Eğirdir/Isparta |
E-Posta | nilgunbudak@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Salı 10.30-12.30 Perşembe 13.30-17.30 |
İş Telefonu | 0 246 3116661 |
Dersin Amacı/Hedefleri | Meyve Sebze ürünlerinin üretim teknolojilerinin öğretilmesi, Meyve sebze alanında uygulanan analizlerin prensipleri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılması |
Dersin İçeriği | Meyve sebze sanayinde sıklıkla kullanılan sterilizasyon, dondurma, kurutma, konsantrasyon gibi işlemlerin işlenecek ürüne özel olarak tekniklerinin seçilmesi ve ürünlerin proses döngüsünün anlatılması. Örnek alma, örneklerin analize hazırlanması, meyve sebze işletmelerinde kullanılan genel analiz yöntemlerinden; nem (su) ve toplam kuru madde tayini, suda çözünen ve çözünmeyen kurumadde tayini, kül tayini, pH ve titrasyon asitliği tayini, karbonhidrat (şeker tayini), yağ, protein, ve askorbik asit tayini gibi konularda bazı analizlerin prensiplerinin aktarılması ve uygulamaları |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 50 |
Uzmanlık/Program Dersi | 20 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |