| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:18.05.2024 22:13:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GDA-3103 | Laboratuvar Teknikleri | 4,0 | 3,0 | 4,0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Prof. Dr. Nilgün H. Budak |
Dersin Yardımcıları | Saltan Evrensel, S. 2019. Laboratuar Teknikleri |
Ofis Yeri | Eğirdir Meslek Yüksekokulu |
E-Posta | nilgunbudak@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | 02463116661 |
Dersin Amacı/Hedefleri | Bu ders, gıda analizlerinde kullanılacak yöntemlerin uygulanışı, gerekli çözeltilerin hazırlanması, kullanılacak alet- ekipmanın özellikleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verir. |
Dersin İçeriği | Genel bilgiler, fiziksel analiz yöntemleri, kimyasal analiz yöntemleri, ağırlığa dayalı yöntemler, titrasyona ve hacme dayanan yöntemler, çözeltiler ve fizikokimyasal analiz yöntemleri |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 50 |
Uzmanlık/Program Dersi | 10 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 10 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |