of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:18.05.2024 22:13:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
GDA-3103
Laboratuvar Teknikleri
4,0
3,0
4,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Nilgün H. Budak
Dersin Yardımcıları
Saltan Evrensel, S. 2019. Laboratuar Teknikleri
Ofis Yeri
Eğirdir Meslek Yüksekokulu
E-Posta
nilgunbudak@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı/Hedefleri
Bu ders, gıda analizlerinde kullanılacak yöntemlerin uygulanışı, gerekli çözeltilerin hazırlanması, kullanılacak alet- ekipmanın özellikleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verir.
Dersin İçeriği
Genel bilgiler, fiziksel analiz yöntemleri, kimyasal analiz yöntemleri, ağırlığa dayalı yöntemler, titrasyona ve hacme dayanan yöntemler, çözeltiler ve fizikokimyasal analiz yöntemleri
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Program Dersi
10
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:25.01.2024 01:28:00)
DK1
Gıda laboratuvarını tanır ve çalışma kurallarını öğrenir.
DK2
Laboratuvar kazaları ve ilk yardım yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Gıda laboratuvarında kullanılan malzemeler, alet, ekipman hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Temel analiz yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Deney kurma, uygulama ve elde edilen sonuçları değerlendirme becerisi kazanır.
DK6
Gıda analizlerinde kullanılacak temel çözeltilerin hazırlanması, muhafazası hakkında bilgi sahibi olur.