of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Isparta Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.04.2025 13:19:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
ASC-4168
Mutfak Sanatlarına Giriş
3,0
3,0
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Mehmet Anıl KÜÇÜKYAMAN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
ISPARTA MYO 268 NOLU OFİS
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Ders kapsamında; öğrencilere, yiyecek içecek işletmeleri ve gıda üretim sistemlerinin tanımı ve farklılıklarının öğretilmesi amaçlanmaktadır. Kişisel ve mutfak hijyeni, mutfak ekipmanlarının kullanımı ve mutfak organizasyonu öğretilecektir.
Dersin İçeriği
Kişisel ve mutfak hijyeni, mutfak ekipmanlarının ve organizasyonu öğretilecektir. Temel mutfak bilgisi, ekipman bilgisi, organizasyon yapısı hakkında teorik dersler yapılacaktır.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Program Dersi
0
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:25.04.2025 13:36:00)
DK1
Mutfak Yönetimi hakkında bilgi sahibi olur.
DK2
Mutfak hizmetleri yönetimi hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Mutfak hizmetlerinde satın alma hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Mutfak hizmetlerinde teslim alma hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Mutfak bölümleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK6
Mutfak planlaması hakkında bilgi sahibi olur.
DK7
Mutfakların fiziki özellikleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK8
Mutfakların çalışma alanları hakkında bilgi sahibi olur.
DK9
Mutfak personelleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK10
Mutfaklarda kullanılan araç-gereçler hakkında bilgi sahibi olur.