| | | | | | | |
Bölüm |
Isparta Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.04.2025 13:19:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
ASC-4168 | Mutfak Sanatlarına Giriş | 3,0 | 3,0 | 3,0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Öğr. Gör. Mehmet Anıl KÜÇÜKYAMAN |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | ISPARTA MYO 268 NOLU OFİS |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Ders kapsamında; öğrencilere, yiyecek içecek işletmeleri ve gıda üretim sistemlerinin tanımı ve farklılıklarının öğretilmesi amaçlanmaktadır. Kişisel ve mutfak hijyeni, mutfak ekipmanlarının kullanımı ve mutfak organizasyonu öğretilecektir. |
Dersin İçeriği | Kişisel ve mutfak hijyeni, mutfak ekipmanlarının ve organizasyonu öğretilecektir. Temel mutfak bilgisi, ekipman bilgisi, organizasyon yapısı hakkında teorik dersler yapılacaktır. |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 100 |
Uzmanlık/Program Dersi | 0 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |