of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:06.01.2023 22:30:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
MYO-803
Girişimcilik
2,0
2,0
3,0
4. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Adile AKTAR
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Günümüz koşulları içinde bir rekabet avantajı yaratan girişimcilik ve küçük işletme yönetimi konularının tartışılması ve öğrencilerde yeni bir bakış açısı oluşturulması ve KOSGEB destekleri hakkında bilgiler verilerek girişimci özelliğinin kazandırılması.
Dersin İçeriği
Girişimcilik ve küçük işletmelerin yönetimi ile ilgili temel kavram ve konuların tanıtılması.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
0
Uzmanlık/Program Dersi
0
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
50
Aktarılabilir Beceri Dersi
50
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:18.01.2024 10:50:00)
DK1
Girişimcilikle ilgili temel kavramların tanınması
DK2
KOSGEB ve diğer desteklerin tanıtılması
DK3
Küçük işletmeleri ve ekonomideki rollerini kavrayabilme
DK4
Girişimciliğin ekonomideki önemini kavrayabilme
DK5
Türkiye’de girişimci olma şekillerini tanıyabilme