of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 14:51:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
YTM-309
Ürün İşleme İlkeleri
3,0
3,0
3,0
5. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Doç.Dr.Sevil KARAASLAN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
02462146300
Dersin Amacı/Hedefleri
Tarımsal ürünlerin temizlenmesi. ayırma, sınıflandırma, kurutma, paketleme, kırma ve öğütme, depolama-soğutma ve kurutma tekniklerinin kavratılmasını sağlamak. Tarımsal ürünlerin işlenmesinde kullanılan makinaların tanıtılması ürünlerin taşınması ve iletilmesi amacıyla kullanılan makinaların çalışma prensipleri ile ilgili bilgileri vermek.
Dersin İçeriği
Tarımsal ürünleri ayırma, sınıflandırma, kurutma, paketleme makinalarının teknik özelikleri, yem kırma ve öğütme prensibleri ve makinaları, ürünleri taşıma tekniği ve kullanılan makinalar, kurutma ve soğutma ekipmanları.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Program Dersi
0
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.01.2024 16:33:00)
DK1
Tarım ürünlerinin temizlenmesi, sınıflandırlması ve iletimindeki temel prensip ve makinaları tasarlama becerisi
DK2
Taneli ürünlerin işlemesindeki temel prensip ve makinaları tasarlama becerisi
DK3
taneli ürünlerin boyutlarını ölçebilme, boyutlar arasındaki ilişkilere göre ayırma ve sınıflandırma işlemlerini planlayabilme.
DK4
Taneli ürünlerin temel ve yardımcı ayırma özelliklerini ve bu özelliklere göre dizayn edilen düzenleri kavrayabilme.
DK5
taneli ürünlerin nem ilişkisini kavrayabilme, nem oranlarını belirleyebilme bunlara göre kurutma işlemini planlayabilme.