| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.02.2023 12:21:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı | YTM-206 | Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları | 3,0 | 3,0 | 4,0 | 4. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Prof. Dr. Recep KÜLCÜ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | recepkulcu@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı/Hedefleri | Tarımsal amaçla kullanılan güneş, rüzgar, biyogaz, biyokütle ve hidroenerji gibi kaynakların kullanıldığı sistemlerin tanıtımı, tasarımı ve planlanması | Dersin İçeriği | Güneş enerjisi, güneş kollektörleri, fotovoltaik sistemler, rüzgar türbinleri, biyogaz potansiyeli hesabı, biyogaz tesislerinin planlanması. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 30 | Uzmanlık/Program Dersi | 30 | Matematik ve temel bilimler | 0 | Genel Eğitim | 0 | Destek Dersi | 20 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 10 |
| |
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:20.02.2023 12:41:00) | | Biyokütle, güneş, jeotermal ve rüzgar enerjisi kavramlarının tarım ve gıda sektöründeki uygulanma mantığını kavrayabilmek. | | İlgili sektörlerdeki yenilenebilir enerjilerin kullanım etkinliğini artırabilecek çözümler sunabilmek. | | Farklı disiplinlerden kişilerle, tarımsal alanlardaki problemleri analiz edebilme, çözüm odaklı fikir ve öneriler öne sürebilmek. | | Her bir yenilenebilir enerjinin ülkemiz koşullarındaki potansiyellerinin belirlenerek tarımsal kullanıma uygulanmasının çevresel, ekonomik ve sosyal etkilerini belirleyebilmek. | | Tarımsal faaliyetlerde ve gıda sektöründe yenilenebilir enerjilerin kullanım alanlarını belirleyebilmek. |
| | | |
|
| |