of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.02.2021 14:53:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
YZF-0115
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
2,0
2,0
3,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Azim ŞİMŞEK
Dersin Yardımcıları
--------------------------
Ofis Yeri
Eğirdir MYO
E-Posta
azimsimsek@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
08:00-17:00
İş Telefonu
02463116661
Dersin Amacı/Hedefleri
Gıdaların bileşimi, personel ve işletme hijyeni, gıda muhafaza tekniklerinin öğrenilmesi, gıda üretim teknolojilerinin öğrenilmesi
Dersin İçeriği
Hijyen ve sanitasyon , Besinlerin bozulma nedenleri , Gıda katkı maddelerinin tanımı , Gıdaların bileşimi , Gıda zehirlenmeleri ve alınması gereken önlemler, Kurutma teknolojisi, konserve teknolojisi, Dondurma ve Soğukta saklama, Isıtarak muhafaza, Kimyasal maddelerle muhafaza ve Mikrodalga teknolojisi ile muhafaza teknikleri, Hububat teknolojisi, Süt ve Süt ürünleri, Et ve Et ürünleri, Meyve-sebze işleme teknolojisi, Yağ Teknolojisi
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
30
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
50
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:14.01.2025 21:21:00)
DK1
Gıdaların bileşimi, beslenme ve gıda teknolojileri hakkında temel bilgileri öğrenir.
DK2
Gıda muhafaza yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Gıdalarda meydana gelen bozulmalar, gıda zehirlenmeleri ve korunma yolları ile hijyen ve sanitasyon kavramları hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur
DK5
Konserve teknolojisi, fermente ürünler teknolojisi ve tahıl ve tahıl ürünleri teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur.