| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.02.2021 14:53:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı | YZF-0115 | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | 2,0 | 2,0 | 3,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Azim ŞİMŞEK | Dersin Yardımcıları | -------------------------- | Ofis Yeri | Eğirdir MYO | E-Posta | azimsimsek@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | 08:00-17:00 | İş Telefonu | 02463116661 | Dersin Amacı/Hedefleri | Gıdaların bileşimi, personel ve işletme hijyeni, gıda muhafaza tekniklerinin öğrenilmesi, gıda üretim teknolojilerinin öğrenilmesi | Dersin İçeriği | Hijyen ve sanitasyon , Besinlerin bozulma nedenleri , Gıda katkı maddelerinin tanımı , Gıdaların bileşimi , Gıda zehirlenmeleri ve alınması gereken önlemler, Kurutma teknolojisi, konserve teknolojisi, Dondurma ve Soğukta saklama, Isıtarak muhafaza, Kimyasal maddelerle muhafaza ve Mikrodalga teknolojisi ile muhafaza teknikleri, Hububat teknolojisi, Süt ve Süt ürünleri, Et ve Et ürünleri, Meyve-sebze işleme teknolojisi, Yağ Teknolojisi | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 30 | Uzmanlık/Program Dersi | 20 | Matematik ve temel bilimler | 0 | Genel Eğitim | 0 | Destek Dersi | 50 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:14.01.2025 21:21:00) | | Gıdaların bileşimi, beslenme ve gıda teknolojileri hakkında temel bilgileri öğrenir. | | Gıda muhafaza yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. | | Gıdalarda meydana gelen bozulmalar, gıda zehirlenmeleri ve korunma yolları ile hijyen ve sanitasyon kavramları hakkında bilgi sahibi olur. | | Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur | | Konserve teknolojisi, fermente ürünler teknolojisi ve tahıl ve tahıl ürünleri teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur. |
| | | |
|
| |