| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:22:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı | SUM-7453 | Su Ürünleri Mikrobiyolojisi | 2,0 | 2,0 | 3,0 | 7. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Prof.Dr.Abdullah DİLER | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi | E-Posta | esuf@isparta.edu.tr
| Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
| İş Telefonu | 0 246 214 6400
| Dersin Amacı/Hedefleri | Bu dersin amacı öğrencilerin; su ürünleri gıda mikrobiyolojisi kapsamında mikroorganizmaları tanımasını, mikrorganizmaların özelliklerini ve bulaşma kaynaklarını öğrenmesini, indikatör mikroorganizmaları, su ürünlerinde indikatör mikroorganizmaların önemini, mikroorganizmaların su ürünlerinde gelişimi için gerekli faktörleri öğrenmesi yanısıra mikroorganizmaların kontrol altına alınmasına yönelik teknikleri de kavramasını, daha kaliteli ve sağlıklı ürün üretimi sağlama bilincinin geliştirilmesini sağlamaktır. | Dersin İçeriği | Bu derste su ürünleri ile mikroorganizma ilişkileri, mikroorganizmaların bulaşma kaynakları, mikrobiyal gelişimi etkileyen iç ve dış faktörler (besin içeriği, pH, su aktivitesi, oksidasyon-redüksiyon potansiyeli, koruyucu biyolojik yapılar, antimikrobiyal bileşikler (inhibitörler), çevrenin nemi, sıcaklık ve çevredeki gazlar ve konsantrasyonları), indikatör mikroorganizmalar tanımı, özellikleri ve hijyen ve sanitasyondaki önemi, su ürünleri muhafaza ilkeleri kapsamında (kontaminasyonun önlenmesi, mikroorganizmaların uzaklaştırılması, mikrobiyal gelişmenin inhibisyonu, mikroorganizmaların öldürülmesine yönelik teknikler açıklanmaktadır. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 60 | Uzmanlık/Program Dersi | 10 | Matematik ve temel bilimler | 0 | Genel Eğitim | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |
| |
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:28.03.2024 11:07:00) | | Bu dersin amacı öğrencilerin; su ürünleri gıda mikrobiyolojisi kapsamında mikroorganizmaları tanıması | | su ürünlerinde bulunan mikrorganizmaların özelliklerini ve bulaşma kaynaklarını öğrenmesini | | su ürünlerinde bulunan indikatör mikroorganizmaları, su ürünlerinde indikatör mikroorganizmaların önemi | | su ürünlerinde bulunan mikroorganizmaların su ürünlerinde gelişimi için gerekli faktörleri öğrenmesi | | su ürünlerinde bulunan mikroorganizmaların kontrol altına alınmasına yönelik teknikleri de kavramasını yanısıra, daha kaliteli ve sağlıklı ürün üretimi sağlama bilincinin geliştirilmesini sağlamaktır. |
| | | |
|
| |