| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:12.01.2024 11:10:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
SUM-7355 | Kuluçkahane ve Damızlık Yönetimi | 2,0 | 2,0 | 3,0 | 5. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Dr. Öğretim Üyesi Hasan Batuhan Emre ÖZDOĞAN |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi |
E-Posta | esuf@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
|
İş Telefonu | 0 246 214 6400 |
Dersin Amacı/Hedefleri | Dersin amacı, kuluçkahane teknolojisi ve bu teknolojiyi oluşturan alt unsurların teknik yönden ele alınarak tanımlanmasıdır. Kültür ortamındaki damızlık bireylerin üreme özelliklerinin, yumurtlatma tekniklerinin, yumurtaların embriyolojik gelişimlerinin ve anaç yönetim teknolojisinin ayrıntılı biçimde öğrenilmesini sağlamaktır. |
Dersin İçeriği | Ders kapsamında kuluçkahane ve kuluçkahanelerin bölümleri, teknik yapılanma, su yönetimi, üretim birimleri, kuluçkahane ekonomisi, kuluçkahane teknolojisinin güncel sorunları ve çözüm yollarına ait teknik konular; balıkların üreme fizyolojileri, üreme organları, yumurtlamaya etki eden faktörler, damızlık bireylerin temini ve bakım koşulları, damızlıklara uygulanan biyoteknolojik yöntemler, yumurtlatma teknikleri konuları ayrıntılı biçimde açıklanacaktır. işlenecektir, yumurta inkübasyon koşulları ve embriyolojik gelişim |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 60 |
Uzmanlık/Program Dersi | 30 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 10 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |