| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:43:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
SUM-7306 | Su Ürünleri İşleme Teknoloji | 4,0 | 3,0 | 4,0 | 6. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Prof.Dr.Abdullah DİLER |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi |
E-Posta | esuf@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
|
İş Telefonu | 0 246 214 6400 |
Dersin Amacı/Hedefleri | Genel olarak işleme teknolojisinin önem ve değerinin anlaşılmasının sağlanması. Özel olarak ise ülkemizde ve Dünya’da su ürünleri işleme teknolojilerinin özellikleri ve uygulaması ile işlenmiş su ürünlerinin genel su ürünleri içerisindeki yeri ve öneminin ortaya konması amaçlanmaktadır. Böylelikle öğrencilerin su ürünleri işleme teknolojisi ve önemine dair bilgi birikiminin sağlanması ve bu konuya ilişkin yorumlarda bulunabilmeleri mümkün olacaktır.
|
Dersin İçeriği | Su ürünleri işleme sektörü ve sektörün özellikleri, su ürünleri etlerinin bileşimleri, su ürünlerinde oluşan değişimler, su ürünlerinin farklı şekillerde değerlendirilmesi, su ürünlerinin muhafazasına yönelik uygulamalara ilişkin konulara değinilecektir. |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 60 |
Uzmanlık/Program Dersi | 40 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |