| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:06.01.2023 11:53:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
SUM-7211 | Su Ürünleri Üretiminde Mekanizasyon | 2,0 | 2,0 | 3,0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Prof. Dr. Seçil METİN |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı |
E-Posta | esuf@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içinde
|
İş Telefonu | 246 214 6400 |
Dersin Amacı/Hedefleri | Su ürünleri yetiştiriciliğinde, balıkların işlenmesi ve muhafazasında kullanılan alet-ekipman ve mekanizasyonun öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Balık yetiştiriciliğinde ekonomik koşullarda birim alandan en yüksek verimi elde edebilmek amacıyla ileri düzeyde mekanizasyon ve otomasyondan yararlanmanın yöntem ve gereçlerinin tanıtımı. Mekanizasyonun balık yetiştiriciliğindeki tarihçesi ve önemi, enerji kaynakları. Su iletiminde kullanılan motorlar, suların filtre edilmesi, biofiltreler su havuzlarının deşarj mekanizasyonu, hava iletimi ve oksijenlendirme mekanizasyonu, suların ısıtılma ve soğutulma mekanizasyonu, yemleme mekanizasyonu, kafes sistemleri ve mekanizasyonu. |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 40 |
Uzmanlık/Program Dersi | 20 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 20 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |