of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 14:09:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
SUM-7206
Su Kalitesi
4,0
3,0
4,0
4. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Osman ÇETİNKAYA
Dersin Yardımcıları
Öğr. Gör. Dr. Ufuk Gürkan YILDIRIM
Arş. Gör. Mustafa AKIN
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı/Hedefleri
Su ürünleri Mühendisliği eğitimi alan öğrencilere temel su kalitesi parametrelerinin ve analizlerinin öğretilmesi, elde edilen sonuçların balıkçılık, yetiştiricilik ve su kaynaklarını korunması amacıyla yorumlanması, su kalitesinin yönetimi ve ıslahını öğretmek.
Dersin İçeriği
Su kalitesinim Amaç kapsamı, Su kalitesini Oluşturan ve Değiştiren Faktörler, Su kalitesi kriterleri ve Sucul hayat için değerlerndirilmesi: Fiziksel Su kalitesi kriterleri, Kşmyasal su kalitesi kriterleri, Biyolojik SuKalitesi kriterleri, Su Kalitesi Standartları, Balık yetiştirciliğinde S Kalitesi, Su kaitesini Korunması ve Yönetimi
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
50
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:26.03.2024 14:36:00)
DK1
Suyun ve su kalitesinin avcılık yetiştiricilik ve işleme alanındaki önemini öğrenme;
DK2
Su kalitesini oluşturan ve değiştiren çevresel faktörleri öğrenme;
DK3
Suyun fiziksel ve kimyasal ve biyolojik özellikleri ile bu özelliklerini, su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği bakımından önemini kavrayabilme;
DK4
Su kalitesi ölçüm ve analizlerini yapabilme ve yorumlayabilme yeteneği kazanma;
DK5
Su Kalitesi izleme çalışmaları planlayabilme ve izleme uygulamaları yapabilme
DK6
Su kalitesi yönetimini sağlayabilme, kalitenin korunması ve iyileştirilmesini, gerekli teknik donanımı kullanabilme