of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:22.01.2025 11:32:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
SUM-7103
Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş
2,0
2,0
5,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Gürkan YILDIRIM
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
ufukyildirim@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
02462146438
Dersin Amacı/Hedefleri
Su ürünleri mühendisliği kavramı, kapsadığı bilimsel ve ekonomik bileşenleri ve su ürünleri mühendisliği kavramının Türkiye ve dünyadaki genel durumu hakkında bilgilerin, görsel materyaller ile zenginleştirilerek teorik ve uygun şartlarda teknik gezi uygulamasıyla öğrencilere aktarılması.
Dersin İçeriği
Ders içeriği şu konuları kapsar: Su Ürünleri Mühendisliği kavramının tanımı, araştırma ve çalışma konuları, geçmişten günümüze Türkiye'deki gelişimi, Bu kavramın dünyadaki eşdeğer karşılıkları, sektörel önemi ve çalışma şart ve olanaklarının öğretilmesi.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Program Dersi
0
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:21.01.2025 09:58:00)
DK1
Su Ürünleri Mühendisliği teriminin tanımının kavratılması
DK2
Su Ürünleri Mühendisliği mezunlarının çalışma alanları
DK3
Dünyada ve Türkiye'de su ürünleri (avcılık-yetiştiricilik) alanında yapılan çalışmalar ekonomiye kazandırılan türler bunların yaklaşık miktarları vb.
DK4
Su Ürünleri sektörünün ekonomik boyutu hakkında bilgi edinmek
DK5
Ülkeler bazında önem gösterin türlerin neler olduğu ve önemli ve bir su ürününün neden bir ülke için öncü tür olacağının irdelenmesi
DK6
Su ürünleri mühendisliği terminolojisinin öğrenilmesi
DK7
Mezuniyet sonrası çalışma alanlarına göre izlenecek yolun öğrenilmesi
DK8
Deniz yetiştiriciliğinde çalışma alanları
DK9
Tatlısu yetiştiriciliğinde çalışma alanları
DK10
Su Ürünleri mühendisliği öğrenci ve mezunlarının, çalışmalarına dahil olabileceği ulusal ve uluslararası kuruluşlar