Ders Adı İşletmede Mesleki Eğitim
Ders Kodu MYO-3010
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 4.Yarıyıl
AKTS 15
Dersi Veren(ler) Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN Dr. Öğr. Üyesi Şelale YALÇINÖZ
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Gıda işletmelerinin üretim ve laboratuvarlarında uygulamaların yerine getirilmesi
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Öğrencilerin eğitim-öğretim süresince kazanmış oldukları teorik ve uygulamalı bilgilerin iş yerlerinde pekiştirilmesi
No Dersin Kazanımları  
1 Gıda İşletmelerinde laboratuvar ve üretim koşullarını tanır.
2 Gıda Laboratuvarında kullanılan malzemeler, alet, ekipman hakkında bilgi sahibi olur.
3 Temel Analiz Yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
4 Laboratuvar el becerileri gelişir.
5 İşletmedeki işçi güvenliği, hijyen ve sanitasyon alanlarında bilinçlenir.
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 İş Yeri Eğitimi ile İlgili Mevzuat ve Uygulamalar
2 İş Sağlığı ve Güvenliği
3 İş Hukuku Uygulamaları
4 İş ve Meslek Etiği
5 İş ve Meslek Etiği
6 Kurumsal İletişim
7 Raporlama Teknikleri
8 Raporlama Teknikleri
9 Raporlama Teknikleri
10 Raporlama Teknikleri
11 Raporlama Teknikleri
12 Raporlama Teknikleri
13 Raporlama Teknikleri
14 Sonuç Raporlarının Sunumu
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Hijyen ve Sanitasyon Kurallarını Uygulamak 4
2 Laboratuar Tekniklerini Uygulamak 4
3 Gıdalarda Mikrobiyolojik Analizler Uygulamak 5
4 Gıdalarda Kimyasal Analizleri Uygulamak 5
5 Gıdalarda Fiziksel Analizleri Uygulamak 5
6 Gıdalarda Duyusal Analizleri Uygulamak 5
7 Gıda Mevzuatını Bilmek ve Analiz Sonuçlarını Değerlendirmek 3
8 Kalite Yönetim Sistemlerini Uygulamak 3
9 Araştırma ve Değerlendirme/İzleme Yapmak 3
10 İletişim ve Bilişim Bilgisine sahip olmak 3
11 Çevre ve İnsan Sağlığını Koruma Kurallarına Uymak 3
12 Matematik İle İlgili Uygulamalar Yapmak 3
13 Etik Değerleri Bilmek ve Uygulamak 4
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 1 30
Uygulama 1 30
Labaratuvar 1 40
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 1 40 40
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 7 40 280
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 40 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 2 40 80
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 440    
Dersin Akts Kredisi 15    
Ders Notu Eğitim-Öğretim faaliyetleri içerisinde verilen notlar
Diğer Kaynaklar Eğitim-Öğretim faaliyetleri içerisinde verilen notlar
Materyal
Dökümanlar Eğitim-Öğretim faaliyetleri içerisinde verilen notlar
Ödevler
Sınavlar Yıl sonu Uygulama Sınavı
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri