Ders Adı Balık ve Kanatlı Etlerinde Kalite
Ders Kodu GDA-3152
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 2
Dersi Veren(ler) Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Balıkların Bileşimi Balıkta Kalite ve Kalite Kriterleri İşlem Teknolojisi Kanatlı etleri ve ürünleri Kanatlı eti muhafaza yöntemleri İşlenmiş kanatlı et ürünleri
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Ette kalite unsurları, etlerin kalitelerine göre sınıflandırılmaları, kanatlı etleri ve ürünleri, kanatlı eti muhafaza yöntemleri, işlenmiş kanatlı et ürünleri, balıkların bileşimi, kalite kriterleri ve işlenmesi konularının öğretilmesini amaçlamaktadır.
No Dersin Kazanımları  
1 Öğrenme Çıktıları Çeşitli kümes ve deniz ürünlerinin bileşimini ve yapısını açıklayabilecek. Et endüstrisinde hijyen ve sanitasyonun önemini açıklayabilecek. Kontaminasyon kaynaklarını bilir. Dezenfeksiyon yapabilir ve dezenfeksiyonu kontrol edebilir.
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10PY11PY12PY13PY14
1
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Balıkların Bileşimi
2 Balıkta Kalite ve Kalite Kriterleri
3 İşlem Teknolojisi
4 Kanatlı Etleri ve Ürünleri
5 Kanatlı Etleri ve Ürünleri
6 Kanatlı eti muhafaza yöntemleri
7 Kanatlı eti muhafaza yöntemleri
8 Et Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon
9 İşlenmiş kanatlı et ürünleri
10 İşlenmiş kanatlı et ürünleri
11 Kanatlı etlerinde kalite kriterleri
12 Kanatlı etlerinde kalite kriterleri
13 Et Ürünlerinde Yasal Düzenlemeler
14 Et Ürünlerinde Yasal Düzenlemeler
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Hijyen ve Sanitasyon Kurallarını Uygulamak 3
2 Laboratuar Tekniklerini Uygulamak 2
3 Gıdalarda Mikrobiyolojik Analizler Uygulamak 3
4 Gıdalarda Kimyasal Analizleri Uygulamak 3
5 Gıdalarda Fiziksel Analizleri Uygulamak 3
6 Gıdalarda Duyusal Analizleri Uygulamak 3
7 Gıda Mevzuatını Bilmek ve Analiz Sonuçlarını Değerlendirmek 3
8 Kalite Yönetim Sistemlerini Uygulamak 3
9 Araştırma ve Değerlendirme/İzleme Yapmak 2
10 İletişim ve Bilişim Bilgisine sahip olmak 1
11 Çevre ve İnsan Sağlığını Koruma Kurallarına Uymak 2
12 Matematik İle İlgili Uygulamalar Yapmak 1
13 Etik Değerleri Bilmek ve Uygulamak 1
14 Dönem ödevi sunumu 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 100 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 62    
Dersin Akts Kredisi 2    
Ders Notu Slayt ve ders notları
Diğer Kaynaklar Slayt ve ders notları
Materyal
Dökümanlar Slayt ve ders notları
Ödevler Ödev
Sınavlar Vize ve Final
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri