Hafta
|
Konular
|
1
|
Gıda endüstrisi ve sanitasyon ilişkisi
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
2
|
Mikroorganizmalar ve sanitasyon ilişkisi, gıda enfeksiyon ve intoksikasyonları
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
3
|
Temizlik ve Temizleme maddeleri
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
4
|
Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
5
|
Temizleme ve dezenfeksiyon işlemleri
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
6
|
Sanitasyon ekipmanları ve sistemleri
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
7
|
Sanitasyon uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
8
|
Sanitasyon uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
9
|
Gıda işletmelerinde personel hijyeni
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
10
|
Atık maddelerin uzaklaştırılması
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
11
|
Haşerelerle mücadele
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
12
|
CIP/COP sistemi
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
13
|
Su ve Hava hijyeni
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|
14
|
Kalite Güvence Sistemleri
|
|
Ön Hazırlık: (1) Kayaardı, S., Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Sidas Yayıncılık, Manisa, 2008.
(2) Bulduk, S., Gıda ve Personel Hijyeni, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007.
|