Hafta
|
Konular
|
1
|
Tahıllar: tanımlamalar ve tahıl danesinin yapısı
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
2
|
Tahılların depolanması
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
3
|
Tahılların öğütülmesi (Buğday öğütme teknolojisi; Mısır, pirinç, yulaf,…vb. diğer tahılların öğütülmesi ve işlenmesi)
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
4
|
Tahılların kimyasal bileşimi (Nişasta, Protein, Enzimler vd.)
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
5
|
Uygulama: Nişasta analizleri
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
6
|
Hamur reolojisi ve reolojik özelliklerin belirlenmesinde kullanılan yeni yöntemler (DoughLab, MixoLab, RVA, Rheofermentometre)
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
7
|
Uygulama: Gluten analizleri
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
8
|
Uygulama: Sedimentasyon testler
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
9
|
Vize-Ara sınav
|
|
|
10
|
Ekmek ve makarna üretim teknolojileri
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 1997. Tahıl İşleme Teknolojisi. Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
11
|
Uygulama: ekmek ve makarna analizleri
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 1997. Tahıl İşleme Teknolojisi.Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
12
|
Yumuşak buğday ürünleri (bisküvi, kek ve kraker) üretim teknolojisi
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
13
|
Tahıl kalite kontrolünde uygulanan yeni yöntemler: NIR, SRC, BVM lazer ve akıllı cihazlar (ViskoQick, GlutoPeak) ile tahıl analizleri
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|
14
|
Ödev sunumları
|
|
Ön Hazırlık: Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi.
|