Ders Adı Önbüroda Raporlama İşlemleri
Ders Kodu TRM-3261
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 3.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) ilhami morçin
Dersin Yardımcıları eşitli ders kitapları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Gece vardiya raporlama işlemlerini yürütmek, Gündüz vardiya raporlama işlemlerini yürütmek
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Bu derste, ön büroda raporlama işlemlerini yürütmek ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
No Dersin Kazanımları  
1 Gece vardiya raporlama işlemlerini yürütmek ;
2 Gündüz vardiya raporlama işlemlerini yürütmek;
3 Kalan Konuk Raporlama İşlemlerini Kontrol Etme;
4 Rezervasyon Raporlama İşlemlerini Konrol Etme;
5 Rezervasyon Raporlama İşlemlerini Konrol Etme;
6 Finansal Raporları Kontrol Etme;
7 Kalan Konuk Raporlama İşlemlerini Kontrol Etme;
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10
1
2
3
4
5
6
7
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 Finansal Raporları Kontrol Etme
2 Raporlar ve analizleri
3 İstatistik
4 Kalan Konuk Raporlama İşlemlerini Kontrol Etme
5 İstatistik
6 Rezervasyon Raporlama İşlemlerini Yapmak
7 İstatistik
8 ara sınavlar
9 Finansal Raporları Kontrol Etme
10 Kalan Konuk Raporlama İşlemlerini Kontrol Etme
11 Oda satış politikası
12 Vip prosedürü
13 Rezevasyon Raporlama İşlemlerini Kontrol Etme
14 final sınavı
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 1
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 1
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 1
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 1
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 1
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 1
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 2
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 1
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 1
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 1
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 100
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 104    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu eşitli ders kitapları
Diğer Kaynaklar eşitli ders kitapları
Materyal
Dökümanlar eşitli ders kitapları
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri