Ders Adı Meslek Etiği
Ders Kodu TRM-3259
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 3.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Çetin MEYDAN
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği Meslek Etiği İle İlgili Temel kavramlar, Etik Kaynakları, Yaşanan Etik Sorunlae, Global Turizm Etik İlkeleri
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı Mesleki Etik İlkeleri Öğrenmek ve İş Yaşamında Kullanmak
No Dersin Kazanımları  
1 ÖĞRENCİ ETİK İLE İLGİLİ TARİHSEL KAVRAMINI ÖĞRENİR.
2 ÖĞRENCİ ETİK KAYNAKLARINI, ÖĞRENİR.
3 ÖĞRENCİ TEORİLERİNİ ÖĞRENİR.
4 ÖĞRENCİ ETİK TEORİLERİNİ. TÜRLERİNİ, ÖĞRENİR.
5 ÖĞRENCİ ETİK SORUNLARINI, TÜRKLERDE İŞ AHLAKINI ÖĞRENİR.
6 ÖĞRENCİ İŞLETMELERDE YAŞANAN ETİK SORUNLARI VE MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİNİ ÖĞRENİR.
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10
1
2
3
4
5
6
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 AHLÂK FELSEFESİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ, TEMEL DÖNEMLER
2 AHLÂK FELSEFESİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ, TEMEL DÖNEMLER
3 TURİZM ve ETİK, TURİZM KAVRAMI VE GELİŞİMİ
4 ETİK ve AHLÂK, ETİK ve BENZER KAVRAMLAR, ETİK TEORİLER
5 TÜRKLER’DE İŞ AHLÂKI ve AHİLİK
6 TEMEL ETİK İLKELERİ
7 ETİK TÜRLERİ
8 ETİK KAYNAKLARI
9 ETİK KAYNAKLARI
10 ETİK STANDARTLARI
11 ETİK STANDARTLARI
12 İŞLETMELERDE YAŞANAN ETİK SORUNLAR
13 ETİK ve MÜŞTERİ ŞİKÂYETLERİ
14 MÜŞTERİ ŞİKÂYET DAVRANIŞLARI İLE İLGİLİ ÖRNEK OLAYLAR
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 2
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 1
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 2
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 2
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 3
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 3
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 3
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 3
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 3
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 2
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 30 30
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 30 30
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 102    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu TURİZMDE ETİK Kavramlar İlkeler Standartlar Kategori : GENEL (TURİZM) Marka : DETAY YAYINCILIK Yazar : Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, Yrd. Doç. Dr. Hatice Güçlü Nergiz Yayın Yılı : 2018 Baskı No : 6
Diğer Kaynaklar TURİZMDE ETİK Kavramlar İlkeler Standartlar Kategori : GENEL (TURİZM) Marka : DETAY YAYINCILIK Yazar : Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, Yrd. Doç. Dr. Hatice Güçlü Nergiz Yayın Yılı : 2018 Baskı No : 6
Materyal
Dökümanlar TURİZMDE ETİK Kavramlar İlkeler Standartlar Kategori : GENEL (TURİZM) Marka : DETAY YAYINCILIK Yazar : Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, Yrd. Doç. Dr. Hatice Güçlü Nergiz Yayın Yılı : 2018 Baskı No : 6
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri