Ders Adı Turizmde İnsan Kaynakları
Ders Kodu TRM-3150
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Çetin MEYDAN
Dersin Yardımcıları
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri
Dersin İçeriği İnsan Kaynakları Departmanının Turizm Sektöründeki Yerini ve Önemini Kavramak için gerekli işlemleri öğrenmek
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Amacı İnsan Kaynakları Departmanının Turizm Sektöründeki Yerini ve Önemini Kavramak
No Dersin Kazanımları  
1 İnsan Kaynakları Yönetimi ve Örgütlenmesi. İnsan Kaynakları Planlaması, İş Analizi, İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi konularını öğrenir.
2 İnsan Kaynağı Bulma, İnsan Kaynağı Seçme, İşe Alıştırma ve İnsan Kaynağı Eğitimi konularını öğrenir.
3 Performans Değerleme, Kariyer Yönetimi, İş Değerlemesi konularını öğrenir.
4 Ücret Yönetimi, Disiplin İşlemleri, Çalışma İlişkileri konularını öğrenir.
5 DİSİPLİN SİSTEMİNİN UYGULANMASI, TÜRKİYE’DE İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ konularını öğrenir.
DERSİN KAZANIMLARI / PROGRAM YETERLİKLERİ İLİŞKİ MATRİSİ
DKPY1PY2PY3PY4PY5PY6PY7PY8PY9PY10
1
2
3
4
5
5-Çok Yüksek İlişkili 4- Yüksek İlişkili 3-Orta İlişkili 2- Zayıf İlişkili 1-Çok Zayıf İlişkili 0-İlişkisiz
Hafta Konular  
1 İnsan Kaynakları Yönetimi ve Örgütlenmesi.
2 İnsan Kaynakları Planlaması, İş Analizi
3 İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi
4 İnsan Kaynağı Bulma
5 İnsan Kaynağı Seçme
6 İşe Alıştırma ve İnsan Kaynağı Eğitimi
7 Performans Değerleme
8 Kariyer Yönetimi
9 İş Değerlemesi
10 Ücret Yönetimi
11 Disiplin İşlemleri
12 DİSİPLİN SİSTEMİNİN UYGULANMASI
13 Çalışma İlişkileri
14 TÜRKİYE’DE İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 1
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 2
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 1
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 2
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 2
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 2
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 2
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 1
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 2
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 2
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
Sözlü sınav 0 0
Portfolyo 0 0
Doküman İncelemesi 0 0
Performans değerlendirme 0 0
Sunum 0 0
Alan Çalışması 0 0
Vaka Çalışması 0 0
Video Kaydı 0 0
Öz değerlendirme 0 0
Akran Değerlendirme 0 0
Eşleştirme Testleri 0 0
Çoktan seçmeli test 0 0
Kısa Cevaplı test 0 0
Kontrol listeleri 0 0
Dereceleme Ölçekleri 0 0
Zihin Haritalama 0 0
Araştırma yazısı 0 0
Çevrimiçi anket 0 0
Çevrimiçi Kısa sınav 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 12 12
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 24 24
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 78    
Dersin Akts Kredisi 3    
Ders Notu İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO:2900
Diğer Kaynaklar İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO:2900
Materyal
Dökümanlar İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO:2900
Ödevler ------------------------
Sınavlar Ara sınav Yıl Sonu Sınavı
Materyal Diğer -------------------------
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri