| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
UOS-3000 | Üniversite Ortak Seçmeli I | 2.0 | 0.0 | 0.0 | 2.0 | 3.0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Sezen Coşkun |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Eğirdir MYO |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | 02463116661 |
Dersin Amacı | Çevre sorunlarının nedenleri ve insan hayatına etkileri, su, hava, toprak, gürültü, radyoaktif kirlilik kaynakları ve bertaraf yöntemlerinin öğretilmesi. |
Dersin İçeriği | Çevre sorunlarının, su, hava, toprak, radyoaktif ve gürültü kirliliğinin tanımlanması, kirlilik kaynaklarının belirlenmesi, çevre kanunu ve yönetmeliklerinin incelenmesi, arıtma tesisleri ve diğer çevre koruma yöntemleri. Ders teorik bilgisi arıtma tesisine ve çöp deponi sahasına teknik gezi ile desteklenecektir. |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi Ödev Proje Hazırlama
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 20 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 20 |
Destek Dersi | 20 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 30 |