| |
DERSİN KAZANIMLARI |
| Gıda İşletmelerinde laboratuvar ve üretim koşullarını tanır. |
| Gıda Laboratuvarında kullanılan malzemeler, alet, ekipman hakkında bilgi sahibi olur. |
| Temel Analiz Yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
| Hasta bakımı, ilkyardım ile hekim ve veteriner hekim tarafından önerilmiş tedavi yollarının en etkili ve hızlı biçimde uygular. |
| Laboratuar cihazların bakımlarını düzenli yapabilir ve en verimli şekilde çalışabilir. Laboratuar eksiklerini belirlemek ve istekte bulunur |
| Hastadan biyolojik materyalleri (kan, idrar, kültür vs.) alır. Materyalleri analize hazırlar.Materyal analizlerini ( biyokimyasal, mikrobiyolojik, patolojik hematolojik vs.) yapar. Materyal analiz sonuçlarını kontrol eder. Materyal analiz sonuçlarını laboratuar uzmanına ulaştırır. |
| Hastadan alınan örneklerin uygun şartlarda saklanması ve muhafazasını sağlar |
| İnsan ve hayvan haklarını unutmadan şefkatle hastalara yaklaşmak ve psikolojilerini anlamaya gayret ederek çalışır. |
| Her türlü arazi ve doğa şartında teknik donanımı kullanmak, pratik testler uygulamak, veterinerlik alanında sürü tedavisi, aşı uygulamaları konusunda hızlı ve verimli çalışır. |
| Binicilik ve at yetiştiriciliği konusunda bilgiler edinir. Hayvancılıkta verimin artırılmasına yönelik çalışmalar yapar. |