| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.01.2024 12:53:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | BNK-1009 | Genel İşletme | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Doç.Dr.Eylem BAYRAKÇI | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Dersin amacı, işletme biliminin temel araştırma konularını, alt disiplinlerini, işletmelerin motivasyonları ve işlevlerini, ekonomik koşulların değerlendirilmesini, işletmelerin kurulmasını, işletmelerin sınıflandırılmasını, işletmelerin gelirleri, maliyetleri ve verimliliklerini incelemek, büyüme ve yaşamlarını sürdürme açısından işletme fonksiyonlarının rollerini incelemek ve açıklamak ve bu konularda bilgi vermektir. | Dersin İçeriği | işletme kavramı, tanımı, işletmelerin amaçları ve fonksiyonları, işletmelerin sınıflandırılması, işletme başarısının göstergeleri, işletme çevresi, etik ve sosyal sorumluluk, işletmelerin kurulması ve büyümesi, işletmelerin temel fonksiyonları | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 40 | Uzmanlık/Alan Dersi | 30 | Destek Dersi | 10 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:04.01.2024 14:47:00) | | İşletmecilikle ilgili temel kavramları öğrenir. | | İşletmelerin amaçlarını ve ekonomideki önemini ve ekonomiye katkılarını öğrenir. | | İşletmelerin temel performans kriterlerini ve bunların önemini öğrenir. Bu kriterlerin işletme yaşamındaki yerini ve nasıl sağlanabileceğini yorumlar. | | İşletme çevresini ve çevre elemanlarını öğrenir, bunların işletmelerin yaşamını sürdürme ve rekabet üstünlüğü sağlamadaki önemini yorumlar. | | Temel işletmecilik fonksiyonlarını ve bunların temel faaliyetlerini öğrenir. | | İşletmelerin türlerini öğrenir, KOBİ'ler konusunda temel düzeyde bilgi edinir. | | İşletme kavramını bilir | | İşletmelerin amaçları, işlevleri, kuruluşu ve büyümesi ile ilgili genel bilgilere sahip olur | | Yönetim kavramını ve temel yönetim işlevlerini genel hatlarıyla bilir. | | İnsan kaynakları yönetim ve işlev bilgisine sahip olur. |
|
| | | |
|
|
| |