| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma ve Kontrol | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:06.01.2023 15:35:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | CKK-3104 | Çevre Mikrobiyolojisi | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERDOĞAN | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Mikroorganizmaların çeşitliliği, birbirleriyle olan ilişkileri, beslenme yolları, gelişmeleri, genetik yapı ve fonksiyonları ile ilgili bilgilerin çevre koruma ile ilgili süreçlerdeki öneminin öğretilmesi amaçlanmıştır. | Dersin İçeriği | Mikrobiyolojinin tanımı, mikroorganizmaların genel özellikleri, mikrobiyal dünya, bakteri yapısı, üremesi, metabolizması, sterilizasyon ve dezenfeksiyon, antimikrobiyal kemoterapi, patojen bakterilerin genel özellikleri, viroloji, virüslerin genel özellikleri, insan virüsleri, mikoloji, funguslar, fungusların genel özellikleri, fungal hastalıklar, protozoa ve helmintler. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.01.2024 11:49:00) | | 1. Mikroorganizmaların kimya ve biyokimya ile olan ilişkilerini bilmek, | | 2. Uygulamalı mikrobiyolojinin çevre koruma uygulamalarındaki ve diğer bilim dallarındaki önemi hakkında bilgi sahibi olmak, | | 3. Mikroorganizmaların temel özelliklerini bilmek, | | 4. Mikroorganizma çalışmalarındaki temel laboratuar kullanımı bilgileri hakkında bilgi sahibi olmak. | | Mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibi olur |
|
| | | |
|
|
| |