of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:22.03.2024 12:59:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YNŞ-003
Sert Kabuklu Meyve Türleri
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Sultan Filiz GÜÇLÜ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Meyve türlerinin yetiştirme teknikleri konusunda temel bilgilerin öğretilmesi, Üretim teknikleri konusunda karşılaşılan sorunların ve çözüm yollarının öğretilmesi
Dersin İçeriği
Meyveciliğin Ekonomik Önemi, Ekolojik İstekleri, Çiçek Tomurcuğu ve Meyve Oluşumu, Meyvecilik Tekniği, Meyve Fidanı Yetiştiriciliği, Meyve Bahçelerinde Yıllık Bakım İşleri, Büyümeyi Düzenleyici Maddeler, Meyve Pomolojisi ve Önemli Meyve Çeşitleri, Meyve Ağaçlarının Beslenmesi, Meyve Ağaçlarının Budaması, Meyve Ürünlerinin Derim, Muhafaza ve Pazarlanması
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:22.03.2024 12:59:00)
DK1
1. Meyveleri tanır ve öğrenir.
DK2
2. Meyvelerin insan beslenmesindeki önemini kavrar.
DK3
3. Meyvelerin ülke ekonomisi için önemini kavrar.
DK4
4. Türkiye Meyvecilik bölgelerini ve özelliklerini öğrenir.
DK5
5. Meyvecilik yetiştirme şekilleri ve ekolojik isteklerini öğrenir.