of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Sütçüler Prof.Dr.Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:24.01.2023 11:08:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ISG-3168
Gastronomi ve Mutfak İşlerinde İş Güvenliği
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Murat Kodaloğlu
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Genel Mikrobiyoloji ve Gıda Mikrobiyolojisi almış bulunan öğrencilere Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları konusunda ileri düzeyde bilgi oluşturmak
Dersin İçeriği
Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmalar. Farklı gıda gruplarına spesifik patojenler. Meyve-sebze, et ve ürünleri, tahıl ürünleri, hazır gıdalar mikrobiyolojisi. Gıda kaynaklı virüs enfeksiyonları, gıda kaynaklı abiyotik zehirlenmeler. Zehirlenme çeşitleri ve önleme yöntemleri. Gıda muhafaza yöntemlerinin mikroorganizmalar üzerindeki etkileri. Patojen mikroorganizmaların tespiti, sayımı, standart ve hızlı test yöntemleri.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.01.2024 23:39:00)
DK1
1
DK2
2
DK3
3
DK4
4
DK5
5