| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Sütçüler Prof.Dr.Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:24.01.2023 11:08:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ISG-3168 | Gastronomi ve Mutfak İşlerinde İş Güvenliği | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Murat Kodaloğlu | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Genel Mikrobiyoloji ve Gıda Mikrobiyolojisi almış bulunan öğrencilere Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları konusunda ileri düzeyde bilgi oluşturmak | Dersin İçeriği | Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmalar. Farklı gıda gruplarına spesifik patojenler. Meyve-sebze, et ve ürünleri, tahıl ürünleri, hazır gıdalar mikrobiyolojisi. Gıda kaynaklı virüs enfeksiyonları, gıda kaynaklı abiyotik zehirlenmeler. Zehirlenme çeşitleri ve önleme yöntemleri. Gıda muhafaza yöntemlerinin mikroorganizmalar üzerindeki etkileri. Patojen mikroorganizmaların tespiti, sayımı, standart ve hızlı test yöntemleri. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.01.2024 23:39:00) | | 1 | | 2 | | 3 | | 4 | | 5 |
|
| | | |
|
|
| |