| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Bitki Koruma | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 21:52:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | BTK-3306 | Arıcılık | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Dr. Öğr.Üyesi DERYA GÜLOĞLU | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | deryaguloglu@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Arıcılık ve arı biyolojisi hakkında bilgi verip bal, polen, arı sütü, propolis, balmumu ve arı zehri gibi arı ürünlerinin üretimini ve ana arı ve yeni arı kolonisi üretimini öğretmeyi amaçlamaktadır. | Dersin İçeriği | Türkiye'de arıcılığın durumu, kovandaki bal arılarının yaptıkları işler, arı ürünleri, nektarlı bitkiler, arı hastalıkları, tozlaşmanın önemi, organik arıcılık kurallarını öğretmek. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:14.11.2023 19:54:00) | | Arıcılığın yeri ve önemi | | Kovan çeşitleri, arıların kovan içi-dışındaki görevleri, bireysel özellikleri; | | Arılarla çalışma kuralları | | Bal arısının yapısı ve görevleri | | Arılarda iletişim | | Arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı | | Kovan birleştirme, oğul alma-engelleme, yağmacılık | | Arı ürünleri, üretimi ve tüketimi | | Nektarlı bitkiler- ağaçlar | | Tozlaşma ve arılarla ilgisi |
|
| | | |
|
|
| |