of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Atabey Meslek Yüksekokulu Bitki Koruma
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 21:52:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
BTK-3306
Arıcılık
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğr.Üyesi DERYA GÜLOĞLU
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
deryaguloglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Arıcılık ve arı biyolojisi hakkında bilgi verip bal, polen, arı sütü, propolis, balmumu ve arı zehri gibi arı ürünlerinin üretimini ve ana arı ve yeni arı kolonisi üretimini öğretmeyi amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği
Türkiye'de arıcılığın durumu, kovandaki bal arılarının yaptıkları işler, arı ürünleri, nektarlı bitkiler, arı hastalıkları, tozlaşmanın önemi, organik arıcılık kurallarını öğretmek.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:14.11.2023 19:54:00)
DK1
Arıcılığın yeri ve önemi
DK2
Kovan çeşitleri, arıların kovan içi-dışındaki görevleri, bireysel özellikleri;
DK3
Arılarla çalışma kuralları
DK4
Bal arısının yapısı ve görevleri
DK5
Arılarda iletişim
DK6
Arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı
DK7
Kovan birleştirme, oğul alma-engelleme, yağmacılık
DK8
Arı ürünleri, üretimi ve tüketimi
DK9
Nektarlı bitkiler- ağaçlar
DK10
Tozlaşma ve arılarla ilgisi