| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Bitki Koruma | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:11.03.2024 14:24:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | BHU-3234 | Mesleki Uygulama-I | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 1,0 | 2,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümündeki tüm hocalar dersin uygulamasını yaptırmaktadırlar. | Dersin Yardımcıları | - | Ofis Yeri | ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU | E-Posta | - | Ofis Görüşme Saatleri | - | İş Telefonu | 02462713036 | Dersin Amacı | Meyve, bağ ve süs bitkileri konularında teorik derslerde öğrendikleri bilgileri uygulamada kullanarak pekiştirmek. | Dersin İçeriği | Meyve ve bağlarda hasat, standardizasyon, depolama, tohumlarda katlama, çelikle çoğaltma, fidan söküm ve boylama | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:11.03.2024 14:26:00) | | 1) Meyvede hasat kriterlerini öğrenir, meyvelerin sınıflandırılmasını yapar, soğuk hava depoları tanıtılır, soğuk hava depolarının çalışma prensiplerini teknik gezi yaparak öğrenir
| | 2) Meyve tohumlarında katlama yapar
| | 3) Meyvelerde çelikle çoğaltma yapar
| | 4) Anaç ve fidanların söküm, boylama ve saklama işlemlerini öğrenir | | fidanlıkile ilgili faaliyet gösteren herhangi bir kuruluşta karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik olarak, – a. Problemi ve kapsamını tanımlar – b. Mevcut olanakları değerlendirir – c. Problemlerin çözümü için alternatif stratejiler geliştirir – d. Amaca en uygun çözümü belirler ve çöze | | Gerek ilgi alanında, gerekse toplumun diğer kesimleriyle sözlü ve yazılı iletişim olanaklarını kullanarak profesyonel düzeyde iletişim kurar. | | Mesleki anlamda kendisini geliştirebilmek için gerekli yöntemleri uygular, ulusal ve uluslararası etkinliklere katılır ve bilimsel yayınları takip eder | | fidan ile ilgili yeni bilgiler edinir, yöntem ve teknolojiler geliştirir, | | fidan üretimi yapan tarım işletmelerinin tesis, üretim, hasat, sınıflandırma, ambalajlama, muhafaza, depolama, değerlendirme ve pazarlama faaliyetleriyle ilgili etüd, planlama ve projelendirme işleriyle, bunların uygulama ve kontrolünü yapar. | | fidan yetiştiriciliğinde yeni çeşitler elde etmek üzere temel ve uygulamalı araştırmalar yapar. |
|
| | | |
|
|
| |