of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Atabey Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:18.01.2023 23:54:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
TAB-3308
Doğal Aroma Bileşenleri
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
YEŞİM CİRİT
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Aroma kavramı, aroma kimyası, uçucu yağ kimyası, doğal aromaların gıdalarda kullanımı konularında bilgi sahibi olmak.
Dersin İçeriği
Gıda ve aroma, gıda ve lezzet, duyusal mekanizma, tat olgusu, koku, tat ve koku ilişkisi, aroma ve lezzet. Meyve, sebze ve baharatlarda aroma oluşumu ve oluşum yolları. Aroma kaynakları. Bazı uçucu yağların bileşimi. Depolama, etiketleme ve güvenlik.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
100
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:30.03.2023 15:07:00)
DK1
Duyusal mekanizma, aroma maddelerinin kimyasal temeli, aroma kaynakları ve gıdalarda kullanımı konularında bilgi sahibidir.
DK2
Moleküler yapı ve koku, koku-tat ilişkisi ve aroma-lezzet konularında bilgi sahibidir.
DK3
Gıda öğeleri ile aroma bileşenleri arasındaki etkileşim, istenmeyen aromalar
DK4
Aroma kimyası (aroma oluşumları,sınıflandrılmaları ve reaksiyonları vb.)hakkında detaylı bilgi sahibi olur.
DK5
Bitki materyalleri ve aromaların gıdalarda kullanımı (uçucu yağlar, oleoresinler,eksrakt, tentürler), sentetik- yarı sentetik aroma maddelerini öğrenir.