| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:18.01.2023 23:54:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | TAB-3308 | Doğal Aroma Bileşenleri | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | YEŞİM CİRİT | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Aroma kavramı, aroma kimyası, uçucu yağ kimyası, doğal aromaların gıdalarda kullanımı konularında bilgi sahibi olmak. | Dersin İçeriği | Gıda ve aroma, gıda ve lezzet, duyusal mekanizma, tat olgusu, koku, tat ve koku ilişkisi, aroma ve lezzet. Meyve, sebze ve baharatlarda aroma oluşumu ve oluşum yolları. Aroma kaynakları. Bazı uçucu yağların bileşimi. Depolama, etiketleme ve güvenlik. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 100 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:30.03.2023 15:07:00) | | Duyusal mekanizma, aroma maddelerinin kimyasal temeli, aroma kaynakları ve gıdalarda kullanımı konularında bilgi sahibidir. | | Moleküler yapı ve koku, koku-tat ilişkisi ve aroma-lezzet konularında bilgi sahibidir. | | Gıda öğeleri ile aroma bileşenleri arasındaki etkileşim, istenmeyen aromalar | | Aroma kimyası (aroma oluşumları,sınıflandrılmaları ve reaksiyonları vb.)hakkında detaylı bilgi sahibi olur. | | Bitki materyalleri ve aromaların gıdalarda kullanımı (uçucu yağlar, oleoresinler,eksrakt, tentürler), sentetik- yarı sentetik aroma maddelerini öğrenir. |
|
| | | |
|
|
| |