| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:30.03.2023 11:42:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | TAB-3201 | Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Tesisi ve Yönetimi | 2,0 | 0,0 | 1,0 | 2,5 | 3,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | YEŞİM CİRİT | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Türkiye’de ve Dünya'da Tıbbi Ve Aromatik Bitkilerin Kültürü, Yetiştirilmesi ve Ticareti konusunda bilgi sahibi olur. Tıbbi ve aromatik bitkilerden faydalanma yönlerinin öğretilmesi ve yetiştiriciliği hakkında bilgi birikimi kazandırarak bu bitkilerden faydalanma imkanı sağlamaktır. | Dersin İçeriği | Tıbbi ve aromatik bitkiler ile ilgili genel bilgiler vermek. Türkiye için önemli olan Kimyon, Centiyan , Anason Kişniş, Meyan kökü, Rezene Çörek otu, Salep (Orchis), Şerbetçi otu ,Kekik Yabani Kekik Üretimi Tesisi, Adaçayı , Defne, Biberiye, Papatya ve Isparta gülü (Yağ gülü), Ekinezya,Nane ve Fesleğen ,Oğulotu, Kırmızı biber, Kapari (Gebere) yetişticiliği ve tesisi hakkında bilgiler vermek.
| Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 100 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:22.01.2024 23:09:00) | | Tıbbi aromatik bitkilerin çoğaltma tekniklerini öğrenir | | Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve arazi tesisi kurmasını öğrenir | | Tohum ve tohumluk hesaplama, gübreleme, sulama ve hastalıklar konusunda bilgi sahibi olur | | Tıbbi aromatik bitkilerin hasat, harman, kurutma ve ambalajlaması hakkında bilgi sahibi olur | | Kaliteli uçucu yağ,ekstraklar ve sekonder metabolitler için bitkinin hasat dönemlerini öğrenir |
|
| | | |
|
|
| |