| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:30.03.2023 19:51:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | TAB-3103 | Tarla Bitkileri | 2,0 | 0,0 | 1,0 | 2,5 | 3,0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | | Dersin Yardımcıları | Dr.Öğr. Üyesi DERYA GÜLOĞLU | Ofis Yeri | | E-Posta | deryaguloglu@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, ıslahı, tohumluk üretimi, bitki genetiği, fizyolojisi, ekolojisi, biyoteknolojisi, çayır ve mera ıslahı ve amenajmanı konularında yeterli bilgi birikimine sahip olur. Tarla Bitkileri alanındaki uygulamalar için gerekli modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi kazanır. | Dersin İçeriği | Dünyada ve ülkemizde tarıma ayrılan alanların büyük bir kısmında tarla tarımına ayrılmıştır. Tarım alanlarının büyük bir kısmında kuru tarım uygulanırken sulu ve nemli tarım sistemleri de mevcuttur. Farklı tarım sistemlerinde toprak işleme, ekim, ekim nöbeti, bakım, hasat ve harman konularında genel bilgiler verilecektir | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 60 | Destek Dersi | 30 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:14.11.2023 19:42:00) | | Tarla Tarımına Giriş: Toprak işleme, Nadas, Ekim, Gübreleme, Bakım, Hasat | | Tohumluk nedir | | Serin İklim Tahılları I (Genel, Buğday) | | Serin İklim Tahılları II (Arpa, Çavdar, Yulaf, Tritikale) | | Yemeklik Tane Baklagiller I (Fasülye, Börülce) | | Yemeklik Tane Baklagiller II (Nohut | | Yemeklik Tane Baklagiller III (Mercimek) | | Bitki Islahı | | Tarımsal Biyoteknoloji | | Biyoteknoloji |
|
| | | |
|
|
| |