of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Atabey Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:30.03.2023 19:51:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
TAB-3103
Tarla Bitkileri
2,0
0,0
1,0
2,5
3,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dr.Öğr. Üyesi DERYA GÜLOĞLU
Ofis Yeri
 
E-Posta
deryaguloglu@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, ıslahı, tohumluk üretimi, bitki genetiği, fizyolojisi, ekolojisi, biyoteknolojisi, çayır ve mera ıslahı ve amenajmanı konularında yeterli bilgi birikimine sahip olur. Tarla Bitkileri alanındaki uygulamalar için gerekli modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi kazanır.
Dersin İçeriği
Dünyada ve ülkemizde tarıma ayrılan alanların büyük bir kısmında tarla tarımına ayrılmıştır.
Tarım alanlarının büyük bir kısmında kuru tarım uygulanırken sulu ve nemli tarım sistemleri
de mevcuttur. Farklı tarım sistemlerinde toprak işleme, ekim, ekim nöbeti, bakım, hasat ve
harman konularında genel bilgiler verilecektir
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
60
Destek Dersi
30
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:14.11.2023 19:42:00)
DK1
Tarla Tarımına Giriş: Toprak işleme, Nadas, Ekim, Gübreleme, Bakım, Hasat
DK2
Tohumluk nedir
DK3
Serin İklim Tahılları I (Genel, Buğday)
DK4
Serin İklim Tahılları II (Arpa, Çavdar, Yulaf, Tritikale)
DK5
Yemeklik Tane Baklagiller I (Fasülye, Börülce)
DK6
Yemeklik Tane Baklagiller II (Nohut
DK7
Yemeklik Tane Baklagiller III (Mercimek)
DK8
Bitki Islahı
DK9
Tarımsal Biyoteknoloji
DK10
Biyoteknoloji