| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:19.01.2023 17:52:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | FDY-3356 | Süs Bitkileri Yetiştiriciliği | 2,0 | 0,0 | 1,0 | 2,5 | 3,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | - | Dersin Yardımcıları | - | Ofis Yeri | - | E-Posta | - | Ofis Görüşme Saatleri | - | İş Telefonu | - | Dersin Amacı | Süs Bitkilerinin yetiştirilmesiyle ilgili temel bilgileri edindirerek, karşılaşılan sorunları ve çözüm yollarını öğretmek | Dersin İçeriği | -Süs Bitkilerinin Türkiye ve Dünyadaki bugünkü durumu -Süs Bitkileri üretiminin sosyo-ekonomik önemi ve tarihi gelişimi -Tek ve çok yıllık süs bitkilerinin botanik özellikleri ve süs bitkisi olarak kullanımları -Süs Bitkilerinin yetiştirme ve çoğaltma teknikleri -İç mekan (salon süs bitkileri) ve dış mekan (bahçe süs bitkileri) tanımı ve ekolojik istekleri -Süs bitkileri yetiştirme ortamları, özellikleri ve dezenfeksiyonu -Süs bitkilerinin bakım ve kültürel işlemleri -Serada ve dış mekanda kesme çiçek olarak yetiştirilen temel süs bitkileri (karanfil, gül, kasımpatı, gypsophilla, glayöl, orkide, … vb) yetiştirme istekleri -Kesme çiçek olarak kullanılan süs bitkilerinin yetiştirme teknikleri, muhafazası ve pazarlanması.
| Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 100 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.01.2024 09:53:00) | | 1) Süs Bitkilerinin Yetiştirilmesiyle ilgili gereksinim duyulan yetiştirme koşullarını (iç ve dış çevre koşullarını, çoğaltma ve yetiştirme ortamlarını, …vb) öğrenir ve uygular.
| | 2) Süs Bitkilerinin dünya ve ülke ekonomisindeki yerini öğrenir.
| | 3) Süs Bitkilerinin iç ve dış mekanda rekreasyon amaçla (süs bitkisi olarak kullanımı) ve Peyzaj Mimarisi uygulamalarında kullanımlarını öğrenir ve uygular.
| | 4) Süs Bitkilerinin saksılı bitki, kesme çiçek ve yer örtücü bitki olarak yetiştirilmesini ve kullanımlarını öğrenir ve uygular.
| | 5) Süs Bitkilerinin hasat edilmesini, ambalajlanmasını, depolanması ve pazarlanmasını öğrenir ve uygular. | | - | | - | | - | | - | | - |
|
| | | |
|
|
| |