of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:16.01.2023 10:44:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
FDY-3354
Üzümsü Meyveler
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Sultan Filiz GÜÇLÜ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Üzümsü meyveleri tanıtmak, yetiştirme teknikleri hakkında bilgi vermek
Dersin İçeriği
Ekonomik önemi olan üzümsü meyvelerin yetiştirme tekniği, döllenme biyolojisi, yetiştirme tekniği hakkında bilgi vermek
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 10:44:00)
DK1
Üzümsü meyvelerin tarihçesini öğrenecektir
DK2
Çilek meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini,
kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir
DK3
Dut meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini,
kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir
DK4
Kivi meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini,
kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir
DK5
Kuşburnu meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini, kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir