| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:16.01.2023 10:44:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | FDY-3354 | Üzümsü Meyveler | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Sultan Filiz GÜÇLÜ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Üzümsü meyveleri tanıtmak, yetiştirme teknikleri hakkında bilgi vermek | Dersin İçeriği | Ekonomik önemi olan üzümsü meyvelerin yetiştirme tekniği, döllenme biyolojisi, yetiştirme tekniği hakkında bilgi vermek | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 10:44:00) | | Üzümsü meyvelerin tarihçesini öğrenecektir | | Çilek meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini, kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir | | Dut meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini, kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir | | Kivi meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini, kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir | | Kuşburnu meyvesini, kültür tarihini, yetiştirme tekniğini, döllenme biyolojisini, kültürel işlemlerini, hasat, taşımasını öğrenecektir |
|
| | | |
|
|
| |