| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:31.03.2023 14:21:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | FDY-3350 | Subtropik Meyve Türleri | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Sultan Filiz GÜÇLÜ
| Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Bu dersle Subtropik Meyvelerin önemi, çeşitleri ve özellikleri; biyolojik ve ekolojik istekleri; çoğaltım yöntemleri, bahçe kurulması, bakımı; subtropik meyvelerin hasadı, ambalajlanması, muhafazası ve değerlendirilmesi konularında öğrencilerine bilgi vermektir. | Dersin İçeriği | Subtropik meyvelerin önemi, tarihçesi, sistematikteki yeri; Türkiye’de ve dünyada subtropik meyve yetiştiriciliği; Turunçğiller (portakal, mandarin, limon, altıntop, …vb), muz, yenidünya, zeytin, …vb türler ve çeşitler anlatılmakta. Her bir yetiştiricilikte taksonomi, morfolojik ve biyolojik özellikler; çoğaltma yöntemleri; yetiştiriciliğinde teknik özelikler, çiçeklenme, tozlanma, meyve tutumu, meyve özellikleri, hasat, değerlendirme, depolama ve pazara sunma konuları bulunmaktadır. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:31.03.2023 14:18:00) | | 1) Subtropik iklim meyve türlerinin kültür tarihi ve gelişimlerini öğrenir
| | 2) Dünya ve Türkiye’de yetiştiriciliğin yapıldığı alanları, üretimi, ihracat ve ithalat değerlerini öğrenir.
| | 3) Sistematikteki yeri ve pomolojik sınıflandırılmasını, morfolojik ve biyolojik özelliklerini, döllenme biyolojilerini bilir.
| | 4) Ekolojik isteklerini, çoğaltılmalarını öğrenir, bahçe tesisini, kültürel uygulamalarını, hasadını bilir.
| | 5) Üretim hedefleri ve stratejileri konuları hakkında öngörü sahibi olur. |
|
| | | |
|
|
| |