of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:31.03.2023 14:21:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
FDY-3350
Subtropik Meyve Türleri
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Sultan Filiz GÜÇLÜ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu dersle Subtropik Meyvelerin önemi, çeşitleri ve özellikleri; biyolojik ve ekolojik istekleri; çoğaltım yöntemleri, bahçe kurulması, bakımı; subtropik meyvelerin hasadı, ambalajlanması, muhafazası ve değerlendirilmesi konularında öğrencilerine bilgi vermektir.
Dersin İçeriği
Subtropik meyvelerin önemi, tarihçesi, sistematikteki yeri; Türkiye’de ve dünyada subtropik meyve yetiştiriciliği; Turunçğiller (portakal, mandarin, limon, altıntop, …vb), muz, yenidünya, zeytin, …vb türler ve çeşitler anlatılmakta. Her bir yetiştiricilikte taksonomi, morfolojik ve biyolojik özellikler; çoğaltma yöntemleri; yetiştiriciliğinde teknik özelikler, çiçeklenme, tozlanma, meyve tutumu, meyve özellikleri, hasat, değerlendirme, depolama ve pazara sunma konuları bulunmaktadır.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:31.03.2023 14:18:00)
DK1
1) Subtropik iklim meyve türlerinin kültür tarihi ve gelişimlerini öğrenir
DK2
2) Dünya ve Türkiye’de yetiştiriciliğin yapıldığı alanları, üretimi, ihracat ve ithalat değerlerini öğrenir.
DK3
3) Sistematikteki yeri ve pomolojik sınıflandırılmasını, morfolojik ve biyolojik özelliklerini, döllenme biyolojilerini bilir.
DK4
4) Ekolojik isteklerini, çoğaltılmalarını öğrenir, bahçe tesisini, kültürel uygulamalarını, hasadını bilir.
DK5
5) Üretim hedefleri ve stratejileri konuları hakkında öngörü sahibi olur.