of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:29.03.2023 18:45:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
FDY-3254
Sert Kabuklu Meyve Türleri
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Sultan Filiz GÜÇLÜ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Türkiye’de ve dünyada yetişen sert kabuklu meyve türlerinden ceviz, fındık, badem, Antep fıstığı, kestane yetiştiriciliği, üretimi ve depolanması konularını incelemek.
Dersin İçeriği
Sert kabuklu meyve türlerinden ceviz, fındık, antepfıstığı, badem ve kestanenin kültür tarihi; ekonomik önemi; meyve özellikleri ve besin değeri; sistematikteki yeri, kökeni, türleri, pomolojik sınıflandırması ve çeşitleri; morfolojik ve biyolojik özellikleri; çevresel istekleri; yetiştiriciliği; uygulanan kültürel ve teknik işlemler ve derim ve muhafazası konularında bilgi verilecektir.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
50
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:17.01.2023 18:52:00)
DK1
1) Sert kabuklu meyve türlerini tanır, Türkiye ve dünyadaki üretim, ihracat ve ithalat değerlerini öğrenir.
DK2
2) Sert kabuklu meyvelerin kültür tarihini, ekonomik önemini, meyve özelliklerini ve besin değerlerini öğrenir.
DK3
3) Sert kabuklu meyve türlerinin yetiştiriciliğini, uygulanan kültürel ve teknik işlemlerini ve derim ve muhafazasını öğrenir.
DK4
4)Sert kabuklu meyvelerin kökenini, sistematikteki yerini ve çeşitlerini öğrenir.