| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:29.03.2023 18:45:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | FDY-3254 | Sert Kabuklu Meyve Türleri | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Sultan Filiz GÜÇLÜ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Türkiye’de ve dünyada yetişen sert kabuklu meyve türlerinden ceviz, fındık, badem, Antep fıstığı, kestane yetiştiriciliği, üretimi ve depolanması konularını incelemek. | Dersin İçeriği | Sert kabuklu meyve türlerinden ceviz, fındık, antepfıstığı, badem ve kestanenin kültür tarihi; ekonomik önemi; meyve özellikleri ve besin değeri; sistematikteki yeri, kökeni, türleri, pomolojik sınıflandırması ve çeşitleri; morfolojik ve biyolojik özellikleri; çevresel istekleri; yetiştiriciliği; uygulanan kültürel ve teknik işlemler ve derim ve muhafazası konularında bilgi verilecektir. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 50 | Uzmanlık/Alan Dersi | 50 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:17.01.2023 18:52:00) | | 1) Sert kabuklu meyve türlerini tanır, Türkiye ve dünyadaki üretim, ihracat ve ithalat değerlerini öğrenir. | | 2) Sert kabuklu meyvelerin kültür tarihini, ekonomik önemini, meyve özelliklerini ve besin değerlerini öğrenir. | | 3) Sert kabuklu meyve türlerinin yetiştiriciliğini, uygulanan kültürel ve teknik işlemlerini ve derim ve muhafazasını öğrenir. | | 4)Sert kabuklu meyvelerin kökenini, sistematikteki yerini ve çeşitlerini öğrenir. |
|
| | | |
|
|
| |