| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 15:34:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | FDY-3153 | Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Doç.Dr.Zehra BABALIK | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Bahçe ürünlerinin genel özellikleri (yapısal özellikler, mekanik direnç, pazarlama tekniğine ilişkin özellikler, besin değeri) biyokimyasal yapı, fizyolojik gelişmeler, paketleme evleri ve depolar; önemli meyve, asma ve süs bitkileri türleri fidanlarının ambalajlanması, paketlemesi ve nakliyesi, pazarlaması, fidancılıkta özel muhafaza teknikleri, fidanların dış koşullarda ve soğuk depolarda muhafazasında istenen özellikler | Dersin İçeriği | Meyve,asma ve süs bitkileri türleri fidanlarının ambalajlanması, paketlenmesi, nakliyesi ve pazarlanması. Bahçe ürünlerinin (Meyve, sebze, üzüm, çilek, fidan, tohum) muhafazasına ve pazara hazırlanmasına ilişkin çeşitli biyolojik ve teknik konular, hasat zamanı, hasat tekniği, sarartma, olgunlaştırma, ambalaj evi uygulamaları, ambalajlama, depolama yöntemleri, soğutma, havalandırma, fumigasyon. Hasattan sonra bahçe ürünlerinde meydana gelen fiziksel, kimyasal ve fizyolojik değişmeler. Depo hastalıkları ve bahçe ürünlerinin taşınması | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 100 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:22.01.2024 23:18:00) | | Pazarlamanın ülke ekonomisine, üreticiye ve tüketiciye yararlarını öğrenir. | | Meyvelerin yapısında bulunan temel bileşenleri öğrenir. | | Hasat zamanını, hasat tekniğini, paketleme evi uygulamalarını ve ambalajlamayı öğrenir. | | Hasattan sonra bahçe ürünlerinde meydana gelen fiziksel, kimyasal ve fizyolojik değişimleri öğrenir. | | Hasattan sonra meyvelerde görülen bozulmaları öğrenir. | | Bahçe ürünlerinin taşınmasını ve lojistik aşamalarını öğrenir. |
|
| | | |
|
|
| |