of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Atabey Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 15:34:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
FDY-3153
Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Doç.Dr.Zehra BABALIK
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bahçe ürünlerinin genel özellikleri (yapısal özellikler, mekanik direnç, pazarlama tekniğine ilişkin özellikler, besin değeri) biyokimyasal yapı, fizyolojik gelişmeler, paketleme evleri ve depolar; önemli meyve, asma ve süs bitkileri türleri fidanlarının ambalajlanması, paketlemesi ve nakliyesi, pazarlaması, fidancılıkta özel muhafaza teknikleri, fidanların dış koşullarda ve soğuk depolarda muhafazasında istenen özellikler
Dersin İçeriği
Meyve,asma ve süs bitkileri türleri fidanlarının ambalajlanması, paketlenmesi, nakliyesi ve pazarlanması. Bahçe ürünlerinin (Meyve, sebze, üzüm, çilek, fidan, tohum) muhafazasına ve pazara hazırlanmasına ilişkin çeşitli biyolojik ve teknik konular, hasat zamanı, hasat tekniği, sarartma, olgunlaştırma, ambalaj evi uygulamaları, ambalajlama, depolama yöntemleri, soğutma, havalandırma, fumigasyon. Hasattan sonra bahçe ürünlerinde meydana gelen fiziksel, kimyasal ve fizyolojik değişmeler. Depo hastalıkları ve bahçe ürünlerinin taşınması
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
100
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:22.01.2024 23:18:00)
DK1
Pazarlamanın ülke ekonomisine, üreticiye ve tüketiciye yararlarını öğrenir.
DK2
Meyvelerin yapısında bulunan temel bileşenleri öğrenir.
DK3
Hasat zamanını, hasat tekniğini, paketleme evi uygulamalarını ve ambalajlamayı öğrenir.
DK4
Hasattan sonra bahçe ürünlerinde meydana gelen fiziksel, kimyasal ve fizyolojik değişimleri öğrenir.
DK5
Hasattan sonra meyvelerde görülen bozulmaları öğrenir.
DK6
Bahçe ürünlerinin taşınmasını ve lojistik aşamalarını öğrenir.