| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.01.2024 14:16:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ORM-3141 | Süs Bitkisi Yetiştiriciliği | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Alican ÇIVĞA | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Kursun amacı gerekli temel bilgileri vermek ve uygulamalı olarak odun dışı orman ürünleri ile alakalı süs bitkileri bilgisini vermektir | Dersin İçeriği | Kavramlar ve tanımlar, Dış ve iç mekânlarda çok sık kullanılan iğne yapraklı ve geniş yapraklı süs bitkilerinin önemli özellikleri, üretme ve yetiştirme teknikleri, generatif üretme, vejetatif üretme, ışık, sıcaklık, bağıl nem ve toprak istekleri, havalandırma, budama teknikleri, insan sağlığı yönünden bazı uyarılar | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 75 | Uzmanlık/Alan Dersi | 25 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.01.2024 09:52:00) | | 1) Süs Bitkilerinin Yetiştirilmesiyle ilgili gereksinim duyulan yetiştirme koşullarını (iç ve dış çevre koşullarını, çoğaltma ve yetiştirme ortamlarını, …vb) öğrenir ve uygular. | | 2) Süs Bitkilerinin dünya ve ülke ekonomisindeki yerini öğrenir. | | 3) Süs Bitkilerinin iç ve dış mekanda rekreasyon amaçla (süs bitkisi olarak kullanımı) ve Peyzaj Mimarisi uygulamalarında kullanımlarını öğrenir ve uygular. | | 4) Süs Bitkilerinin saksılı bitki, kesme çiçek ve yer örtücü bitki olarak yetiştirilmesini ve kullanımlarını öğrenir ve uygular. | | 5) Süs Bitkilerinin hasat edilmesini, ambalajlanmasını, depolanması ve pazarlanmasını öğrenir ve uygular. | | - | | - | | - | | - | | - |
|
| | | |
|
|
| |