| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:19.01.2023 12:43:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ORM-3104 | Orman Bakımı | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. İsmail Tuncer | Dersin Yardımcıları | yok | Ofis Yeri | Yenişarbademli MYO | E-Posta | ismailtuncer@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Hafta içi 09.00-17.00 | İş Telefonu | 0(246) 431 47 47 | Dersin Amacı | İşletme amaçları doğrultusunda ormanların sağlığını ve devamlılığını temin etmeye yönelik teknik müdahaleleri tanıtmak | Dersin İçeriği | Orman bakımının tanımı, amacı, görevi ve önemi, meşcere gelişim çağları, Koru ve baltalık ormanlarında bakım teknikleri (gençlik ve kültür bakımı: sıklık bakımı, aralama, ışıklandırma, alt tesis, budama | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.01.2023 12:43:00) | | 1. Orman ekosistemlerinin dinamiklerini ve gelişim çağlarını anlamak | | 2. Asli ağaç türlerimizde gençlik bakımı müdahalelerini anlamak ve yapabilir olmak | | 3. Asli ağaç türlerimizde sıklık bakımı müdahalelerini anlamak ve yapabilir olmak | | 4. Asli ağaç türlerimizde aralama müdahalelerini anlamak ve yapabilir olmak | | 5. Asli ağaç türlerimizde ışıklandırma, alt tesis, budama vb. müdahalelerin anlamak ve yapabilir olmak | | 6. Baltalık ormanlarında bakım müdahalelerini anlamak ve yapabilir olmak | | 7. Orman bakımı müdahalelerinin ekolojik, ekonomik, ve sosyal sonuçlarının anlamak | | 8. İşletme amaçlarına göre uygun bakım tekniklerini şeçebilmek |
|
| | | |
|
|
| |