| |
DERSİN KAZANIMLARI |
| Hijyen ve sanitasyon terimlerini kavrar. |
| Hijyen ve temizliğin aynı anlamlada kullanılmadığını öğrenir. Hijyenle gözle görülmeyen mikroorganizmalrın ortamdan yok edildiğini kavrar. |
| Sterilizasyon yöntemlerini öğrenir. Işınla, buharla ve kuru ısıl işlemle sterilizasyon yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
| Dezenfeksiyon yöntemlerini öğrenir. fiziksel ve kimyasal yöntemlerle dezenfeksiyonun nasıl yapılacağını kavrar |
| Dezenfektan ve antiseptiklerin mikroorganizmalara etki mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olur |
| su hijyeni ve işletme hijyeni hakkında bilgi sahibi olur. |
| Kişisel hijyenin önemini kavrar. El yıkama tekniklerini öğrenir. Kişisel hijyen önlemleriyle mikroorganizmalardan nasıl korunacağı hakkında bilgi sahibi olur |
| Personel hijyeninin önemini kavrar. Çapraz bulaşmayla nasıl baş edileceğini öğrenir. |
| Gıda hijyeninin önemini kavrar. Gıdalara uygulanan işlemler ve muhafaza yöntemlerini öğrenir. |
| Gıda maddelerinde fiziksel. biyolojik ve mikrobiyolojik bozulmalar hakkında bilgi sahibi olur. Gıda kaynaklı hastalıklar ve alınması gereken önlemleri öğrenir. |